Giftigt mælkepulver kan havne i Europa

Chokolade og kiks lavet med kinesisk mælkepulver kan skade leveren hos børn med et overdrevent forbrug. Børn med et almindeligt forbrug er ikke i fare.

Tusindvis af kinesiske børn er blevet syge efter at have indtaget forgiftet mælkepulver. (© Scanpix)

Selv om det i EU er forbudt at importere kinesiske mælkeprodukter, kan den kinesiske mælkeskandale alligevel ramme europæiske forbrugere.

Kiks, chokolade og flødekarameller, der kan indeholde forgiftet kinesisk mælkepulver, kan have nået Europa og udgøre en trussel mod børn. Det vurderer EFSA, den europæiske myndighed for fødevaresikkerhed.

Produkterne kan udgøre en trussel mod børn med et "højt, dagligt indtag af flødekarameller, chokolade eller kiks med et højt indhold af mælkepulver," vurderer rapporten.

Børn med et almindeligt forbrug af chokolade og lignende er ikke i fare, lyder vurderingen. Ligeledes er voksne uden for risiko. EFSA understreger i en udtalelse, at det stadig er usikkert, hvor stor en trussel mælkevareskandalen udgør i Europa.

Melaninforgiftning, der primært rammer leveren, har i år ramt et højt antal kinesiske børn. EFSA har fastsat en grænseværdi på et dagligt melaninindtag på 0,5 mg/kg af kropsvægten.

Facebook
Twitter