Gigantisk coronaeksperiment: 3.000 til tætpakket technofest i Liverpool

De britiske myndigheder har organiseret en række store begivenheder for at undersøge risikoen for smittespredning.

Tusinder af svedige, dansende mennesker samlet i en tætpakket lagerhal til tonerne af høj elektronisk musik.

Det lyder måske som en dybt ulovlig piratfest og sundhedsmyndighedernes værste mareridt, men det er faktisk helt efter bogen.

I går gennemførte de britiske myndigheder nemlig et stort eksperiment for at se, hvordan man kan afvikle større begivenheder på sikker vis.

Derfor fik 3.000 festglade lokale indbyggere - som de første briter i mere end et år - lov til at stå tæt, drikke, danse og feste uden mundbind eller afstandskrav.

Alle deltagere var fra Liverpool-området og skulle have en negativ coronatest, der højst var 24 timer gammel, for at blive lukket ind. Indenfor registrerede forskere både luftkvaliteten og folkemængdens bevægelse i den tætpakkede lagerhal.

Derudover opfordres alle deltagere til at tage en pcr-test fem dage efter arrangementet, så man kan holde øje med mulig smittespredning, beretter BBC.

  • Gårsdagens arrangement var det første i en række af begivenheder planlagt i samarbejde med de britiske myndigheder. (Foto: Carl Recine © Scanpix)
  • Håbet er, at de kan give erfaringer om, hvordan man fremover kan arrangere store begivenheder på sikker vis til sommer, når restriktionerne efter planen bliver lempet. (Foto: Carl Recine © Scanpix)
  • I morgen forventes 5.000 deltagere til en koncert med bandet Blossoms i Sefton Park i Liverpool. (Foto: Paul ellis © Scanpix)
1 / 3

Gårsdagens eksperiment var det første i en række større arrangementer, som de britiske myndigheder er med til at arrangere som led i en kontrolleret genåbning. I eftermiddag går det løs igen, når lagerhallen i Liverpool slår dørene op for yderligere 3.000 gæster.

I morgen er der så planlagt en koncert med bandet Blossoms i Sefton Park i Liverpool, mens eksperimentet kulminerer den 15. maj, hvor 21.000 tilskuere får adgang til Wembley Stadium for at se den traditionsrige engelske pokalfinale.

Coronakrisen ramte sidste år Storbritannien hårdt og har indtil videre kostet over 127.000 briter livet. De seneste måneder er de britiske smitte- og dødstal dog faldet betydeligt, og regeringen håber på at kunne skrotte de fleste restriktioner i slutningen af juni.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk