Gigantisk eksplosion rammer kinesisk milionby

Mindst 400 sårede efter en massiv eksplosion har ramt den kinesiske millionby Tianjin, rapporterer flere medier.

Der kom et enormt lysglimt, da et eller andet eksploderede i den kinesiske millionby Tianjin i aften. Se eksplosionen i videoen nede i artiklen. (© Copyright Youtube)

En massiv eksplosion har ramt den kinesiske millionby Tianjin i det nordlige Kina, rapporterer flere internationale medier. Mindst 400 meldes såret i eksplosionen.

Lokale beboere har optaget eksplosionen. Se den her:

Årsagen til eksplosionen er endnu ukendt, men videooptagelser fra vestlige sociale medier og det kinesiske Weibo, viser en kæmpemæssig søjle af ild og røg, der rejser sig over byen.

Weibo-brugere skriver ifølge det amerikanske CCTV, at eksplosionen var så voldsom, at dørene i deres lejligheder faldt af - og chokbølgen fra braget kunne mærkes flere kilometer væk.

I flere af byens højhuse er strømmen gået og folk er trukket ud på gaderne, skriver BBC.

Læge: Vi kan ikke tælle alle de sårede

Eksplosionen skete omkring 23.30 lokal tid. Ifølge BBC var det formentlig et benzinlager i byens nye udviklingszone, der eksploderede. Kinesiske rapporter siger dog, at der var tale om brandbart gods i en containerterminal, der var årsag til eksplosionen.

Optagelserne tyder på, at der kan være mange tilskadekomne som følge af eksplosionen. Officielle kinesiske medier melder om 50 sårede, men ifølge al-Jazeera og Beijing News er der mindst 400 tilskadekomne fra eksplosionen.

Ifølge en lokal læge på stedet, er antallet af sårede så massivt, at de nærmeste hospitaler er overfyldt, og nye patienter sendes til et hospital en time væk.

- Hospitalerne kan slet ikke tælle, hvor mange patienter vi har modtaget. Der er alt for mange af dem, og de fleste har forbrændinger, siger en læge på et lokalt hospital til Beijing News.

https://twitter.com/PDChina/status/631535033786998784

Et andet øjenvidne fortæller ifølge BBC lokale medier, at hun var ude at shoppe, da "der pludselig var en kæmpe ildkugle og eksplosion bag min ryg".

- Jorden rystede voldsomt, biler og bygninger tæt på rystede, flere bygningers vinduer splintredes og alle begyndte at løbe, fortæller øjenvidnet ifølge BBC.

Tianjin ligger omkring 150 kilometer syd for Beijing. Der bor omkring 7,5 millioner mennesker i byen.

(© DR Nyheder)

Befinder du dig i Tianjin, eller kender du nogen, der gør, så skriv til os på 1212@dr.dk

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk