Global forfærdelse efter skoleskyderi

Over hele verden mødes gårsdagens skoleskyderi i USA med sorg og forfærdelse. 20 børn og otte voksne mistede livet, da den 20-årig Adam Lanza fredag morgen lokal tid gik ind på Sandy Hook Elementary School i Newton, hvor han skød og dræbte 26 mennesker, inden han begik selvmord. 20 af ofrene var børn mellem fem og 10 år.

- Ondskaben besøgte vores samfund i dag, siger Dannel Malloy, guvernør i Connecticut, på et pressemøde efter tragedien.

USAs præsident Obama - som selv har fordømt handlingen - har allerede modtaget adskillige kondolencehilsner fra andre dele af verden.

Britisk dronning er bedrøvet

I en sjælden offentlig reaktion siger den britiske dronning Elizabeth II, at hun er "dybt chokeret og bedrøvet" over tragedien - og ikke mindst at så mange af de døde er børn.

Den britiske leder, premierminister David Cameron, sender også sine kondolencer til det amerikanske folk, og det samme gælder den franske præsident, François Hollande.

- Disse nyheder forfærdede mig, og jeg ønsker at udtrykke mit dybfølte chok og bestyrtelse, skriver han i et åbent brev til Barack Obama.

Den australske premierminister, Julia Gillard, siger, at "Australien sørger med Amerika" og kalder skyderiet en "meningsløs og uforståelig handling af ondskab".

EU's udenrigschef, Catherine Ashton, og kommissionsformand José Manuel Barroso har også begge udsendt pressemeddelelser, hvor de udtrykker bedrøvelse over tragedien i Newtown.