Google sender hundreder af turister til forkert side af norsk fjord

På travle sommerdage holder minibusser i kø ved en forkert vej i Norge.

Preikestolen ligger ud til - og 604 meter over - Lysefjord i Norge og er et kendt turistmål i regionen. (Foto: MARTIN ADLER © Scanpix)

Har man som turist konfereret med Google Maps for at finde frem til attraktionen Preikestolen i de norske fjelde, kan man godt ende med at blive slemt skuffet.

En fejl i Googles kort gør nemlig, at mange turister bliver ledt til et forkert sted: en lille bygd ved navn Fossmork, der ligger på den modsatte side af den fjord, som Preikestolen ligger ud til.

Nordmanden Gunnar Bøe har en hytte i den lille bygd, o0g han er stødt på de besøgende flere gange.

- Når vi er i hytten kommer der to, tre, fire, fem eller seks turister forbi. Hver dag. De fortæller, at de skal til Preikestolen og forstår ingenting. Google Maps leder dem over Lysefjordbroen og ind til Fossmork. Vejen hertil er meget smal, og de bliver noget ængstelige, når vi siger, at de er nødt til at køre tilbage, siger han til Stavanger Aftenblad.

På travle sommerdage holder minibusser ligefrem i kø ved den lille vej, der leder ind til Fossmork, fortæller en anden af bygdens beboere, Helge Fossmark, til avisen.

Og selvom man fra Fossmork kan se over på Preikestolen, så vil den skilteansvarlige for offentlige veje, Roy Jarle Johansen, se på sagen.

- Jeg synes, at vi skal have noget, der viser folk den rigtige vej, når stedet er så besøgt. Men det er ikke altid, at skilte løser problemet. Nogen stoler mere på Google, siger han til vg.no.