Gorm i Sverige: Næsten 40.000 svenske husstande stadig uden strøm

Tusindvis af svenske husstande er stadig uden strøm, efter stormen Gorm passerede igennem Sverige.

Stormen Gorm ramte Danmark, inden den i nat bevægede sig ind over det sydlige Sverige. (Foto: © Mikkel Berg Pedersen, Scanpix)

Over 31.000 svenske husstande i det sydlige Sverige er uden strøm efter søndagens stormvejr, som både i Danmark og Sverige har fået tilnavnet Gorm.

Det oplyser Eon, der er den største el-leverandør i de påvirkede områder.

Men det er ikke det hele. Også 5.000 husstande er lige nu uden strøm på Gotland, oplyser Gotlands Energi til nyhedsbureauet TT.

Samtidig er cirka 700 husstande uden strøm i Halland og Bohuslän. Det oplyser el-selskabet Ellevio til Svenska Dagbladet.

Der kan gå flere dage

Det er særligt Sydsverige, som er hårdt ramt af nedbrud på el-nettet, og det kommer til at tage op til tre døgn at få repareret nattens ødelæggelser, fortæller en talsmand fra Eon til Svenska Dagbladet.

- Vi kommer sandsynligvis til at få strømmen tilbage til en stor del af vores kunder i løbet af det første døgn, men for nogle kan det komme til at tage to til tre dage, før de får strømmen tilbage, siger han til det svenske medie.

Trafikken stadig påvirket

Ligesom i Danmark lukkede flere svenske broer i nat, da stormen var på sit højeste, ligesom alle tog holdt stille i det sydlige Sverige. Efter nogle timer blev der åbnet for en del af trafikken igen.

Flere togstrækninger er mandag formiddag stadig lukket. Du kan få et overblik over hvilke her.

Ifølge det svenske vejdirektorat, Trafikverket, skulle alle store veje her til morgen være fremkommelige. Der er dog stadig visse problemer på mindre veje, lyder meldingen.