Grækenland sender nyt forslag til EU: Her er løsningen

Den græske regering har sendt et nyt forslag til EU. Men ingen detaljer er sluppet ud om indholdet.

Kan EU og Grækenland nå til enighed om, hvordan gældskrisen skal løses? Parterne mødes igen mandag. (Foto: SIMELA PANTZARTZI © Scanpix)

Grækenlands premierminister har præsenteret en ny plan til en aftale med internationale långivere på et telefonmøde søndag med lederne for Tyskland, Frankrig og EU-Kommissionen.- Premierministeren har fremlagt et for alle fordelagtigt græsk oplæg for de tre ledere, og det vil bane vej for en endelig løsning og ikke udsætte problemet, hedder det i en udtalelse fra premierminister Alexis Tsipras' kontor.

Ingen detaljerBeskeden kommer dagen før et topmøde mellem eurolandenes stats- og regeringschefer mandag i Bruxelles.Erklæringen fra Athen indeholder ingen detaljer om forslaget.Der venter et skæbnemøde, når eurozonens 19 stats- og regeringschefer samles i Bruxelles lidt over en uge før, at det eksisterende låneprogram udløber med udgangen af juni.Tsipras klar til forhandlinger mandagTsipras rejser til Bruxelles søndag aften.Søndag formiddag var den græske regering samlet til møde, hvor Tsipras orienterede sine ministre om linjen i forhandlingerne.

Hidtil har Grækenland på den ene side, og långiverne på den anden, stået meget langt fra hinanden i forhandlingerne.Regeringen i Athen har afvist at acceptere de reformkrav, som fra eurolandenes side er præsenteret som ufravigelige.Den græske finansminister har i en aviskommentar søndag givet udtryk for kompromisvilje./ritzau/Reuters

Facebook
Twitter