Grækenland vil behandle kupmageres asylsag efter loven

Otte tyrkere, der landede i Grækenland efter kupforsøg lørdag, vil få retfærdig behandling af deres asylsag.

Helikopteren som 8 mænd er fløjet til Grækenland i, er blevet leveret til Tyrkiet. (Foto: © SAKIS MITROLIDIS, Scanpix)

Grækenland vil ikke per automatik udlevere de otte mænd, der lørdag middag landede en tyrkisk militærhelikopter i byen Alexandroupolis i det nordlige Grækenland. Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu ifølge Reuters.

De otte formodede kupmagere har alle søgt om politisk asyl i landet. Det oplyste de græske myndigheder lørdag.

Behandles efter lovgivning

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, har fortalt den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, at asylansøgerne vil få deres sag behandlet "hurtigt", men det kommer til at foregå efter gældende lovgivning.

- Premierministeren sagde, at deres sag vil blive behandlet med absolut respekt for international lovgivning og menneskerettigheder, siger en kilde i den græske regering ifølge Reuters.

Grækenland og Tyrkiet har et historisk fjendskab, der rækker hundredvis af år tilbage i tiden, til dengang Tyrkiet var kendt som Osmannerriget.

Helikopter er leveret tilbage

Helikopteren, som de flygtende kupmagere havde benyttet til at transportere sig til Grækenland, er blevet leveret tilbage til tyrkerne.

Den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, skrev lørdag på Twitter, at han forventede, at de græske myndigheder ville returnere mændene.

- De otte forrædere, der undslap med helikopter til Grækenland, skal leveres tilbage med det samme, skrev han.

Efter kupforsøget mod den tyrkiske regering natten til lørdag sagde Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, på et pressemøde, at kupmagerne vil blive straffet hårdt.

- Vores nation og befolkning har vist, at den vil kæmpe for demokratiet. Den har vist, at ingen kan trodse folkets vilje, sagde Binali Yildirim.

/ritzau/