Græker sammenlignede tyrkere med hunde - smidt ud af EU-Parlamentet

Det er et brud på EU's værdier, sagde EU-Parlamentets formand og smed politiker fra Gyldent Daggry ud af salen

Eleftherios Synadinos fra det græske højreekstremistiske Gyldent Daggry måtte pakke sine ting sammen og forlade EU-Parlamentets sal. (Foto: Patrick Seeger © Scanpix)

Et græsk EU-parlamentsmedlem er smidt ud af salen i EU-Parlamentet, efter at have sammenlignet tyrkere med hunde.

- Som en osmannisk intellektuel engang har sagt, er tyrkerne beskidte barbarer. De er som hunde, der gør, men når de skal kæmpe mod deres fjender, stikker de af, sagde Eleftherios Synadinos fra det højreekstremistiske parti Gyldent Daggry i parlamentet i Strasbourg.

Fungerende formand, den konservative tysker Rainer Wieland, reagerede ikke, men andre i salen råbte op og fægtede med armene, og den rumænske socialist Victor Bostinaru fik vredt sagt, at udtalelserne er en skændsel for EU-Parlamentet.

Bad forgæves om ordet

Nogle timer senere marcherede formand, Martin Schulz, ind i salen efter at have hørt om udtalelserne.

- Det er et brud på Den Europæiske Unions værdier. Hvis røde linjer overskrides, må vi erklære dem uacceptable. Især når det gælder racisme. Derfor udelukker jeg med det samme hr. Synadinos fra salen, sagde formanden.

Synadinos og flere af hans partifæller bad forgæves om ordet, men formanden sagde bestemt: - Nej, der bliver ingen debat. Vær venlig at forlade salen.

Den græske politiker risikerer nu enten en irettesættelse, økonomiske sanktioner eller udelukkelse fra debatter i parlamentet i op til ti dage.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk