Grænsen åbnet i 12 timer: Venezuelanere strømmer til Colombia for at købe mad

Grænsen mellem Venezuela og Colombia har været lukket i et år i kampen mod kriminalitet.

  • Et venezuelansk barn bærer en stor pakke toiletpapir ved grænsen mellem Colombia og Venezuela. (Foto: CARLOS EDUARDO RAMIREZ © Scanpix)
  • Grænsen mellem de to sydamerikanske lande var i går åben i 12 timer. (Foto: CARLOS EDUARDO RAMIREZ © Scanpix)
  • Det er økonomisk krise og tomme hylder, der får venezuelanere til at søge mod Colombia. (Foto: CARLOS EDUARDO RAMIREZ © Scanpix)
  • Venezuelanere med indkøbsposer krydsede grænsen til Colombia ved den internationale bro Simon Bolivar. (Foto: CARLOS EDUARDO RAMIREZ © Scanpix)
  • Det store indkøb skete i Cucuta i Colombia og blev båret tilbage til San Antonio de Tachira i Venezuela. (Foto: GEORGE CASTELLANOS © Scanpix)
  • Det er ifølge BBC varer som ris og mel, der mangler på hylderne nogle steder i Venezuela, og som folk derfor købte i går i supermarkeder i Cucuta. (Foto: SCHNEYDER MENDOZA © Scanpix)
  • Mange mennesker ventede på, at grænsen blev åbnet i 12 timer. (Foto: SCHNEYDER MENDOZA © Scanpix)
  • Venezuelas regering lukkede grænsen for 11 måneder siden. (Foto: SCHNEYDER MENDOZA © Scanpix)
  • Der bor omkring 29 millioner mennesker i Venezuela. (Foto: SCHNEYDER MENDOZA © Scanpix)
1 / 9

Venezuelanere på udkig efter varer og medicin sætter den lukkede grænse mellem Venezuela og Colombia under pres.

Egentlig har grænsen mellem de to sydamerikanske lande været lukket i snart et år, efter at Venezuelas socialistiske præsident, Nicolás Maduro, besluttede at lukke grænsen for at bekæmpe kriminalitet.

Men søndag var grænsen mellem de to lande officielt åben i 12 timer, og ifølge BBC søgte omkring 35.000 personer over grænsen ved den lille by San Antonio del Tachira i Venezuela til den større by Cucuta i Colombia for at købe ind.

Økonomisk krise skyld i problemerne

En af dem var Gloria Archila.

- De havde alt, sagde hun til BBC og sammenlignede forholdene i Colombia med de tomme supermarkedshylder hjemme i Venezuela.

Det er den økonomiske krise i Venezuela, der får folk til at søge mod Colombia for at finde basisvarer som ris, olie, sukker og mel samt medicin.

Presset på grænsen startede i sidste uge, hvor 500 venezuelanske kvinder mødte op ved den lukkede grænse og pressede sig vej gennem grænsevagterne for til sidst at bryde ind over grænsen til Colombia for at kunne købe ind.

Facebook
Twitter