Grænsesoldater skal holde migranter ude af Bulgarien

Bulgarien sender soldater til grænsen mod Grækenland for at forhindre, at migranter kommer ind i landet.

Bulgarien frygter, at tilstrømningen af flygtninge øges, når foråret kommer. (Foto: © LOUISA GOULIAMAKI, Scanpix)

Flere end 400 bulgarske soldater og andre sikkerhedsfolk skal udstationeres langs den 470 kilometer lange grænse, som Bulgarien har til Grækenland.

Det sker af frygt for, at migrantstrømmen til Europa tager til, efterhånden som foråret og bedre vejr indfinder sig.

- Hundredvis af mennesker, flere end 400, fra hæren, det halvmilitære politi og fra politiet skal være der permanent, siger den bulgarske premierminister, Boiko Borissov.

Premierministeren tilføjer, at andre 500 mand skal holdes klar, så de kan mobiliseres inden for et par timer, hvis det bliver nødvendigt.

Bulgariens parlament vedtog i februar at give hæren større beføjelser, sådan at den kan hjælpe med kontrollen af landets grænser. Hidtil har militæret kun ydet teknisk og logistisk støtte til grænsekontrol.

I forvejen har EU-landet Bulgarien udstationeret knapt 2000 politifolk, der bevogter den porøse 260 kilometer lange grænse til Tyrkiet. I øjeblikket er myndighederne ved at forlænge et 30 kilometer langt pigtrådshegn.

Disse tiltag har indtil nu bidraget til, at Bulgarien ikke er blevet en del af de store migrantruter fra Tyrkiet og nordpå.

/ritzau/AFP