Græske forhandlinger slutter uden resultat

Stor afstand mellem Grækenland og dets kreditorer, siger EU-kilde. Kravene er irrationelle, mener grækerne.

Søndagens forhandlinger mellem Grækenland og landets kreditorer i form af EU og Den Internationale Valutafond (IMF) er søndag endt uden en aftale. (Foto: Lkis Konstantindis © Scanpix)

Søndagens forhandlinger mellem Grækenland og landets kreditorer i form af EU og Den Internationale Valutafond (IMF) er søndag endt uden en aftale.Der er stadig en betydelig afstand mellem parterne, siger en unavngiven talsmand for EU-Kommissionen til nyhedsbureauerne AFP og dpa.

Grækerne sad til møde i Bruxelles sammen med repræsentanter for EU og IMF i et forsøg på at finde en løsning på Grækenlands gældskrise.- Selv om der skete nogle fremskridt, lykkedes forhandlingerne ikke. Der er stadig en betydelig kløft mellem de græske myndigheders planer og de fælles krav fra Kommissionen, ECB og IMF, siger talsmanden.Møderne mellem parterne har været hyppige på det seneste, for tiden er ved at løbe ud for Grækenland.Kan føre til europæisk kriseHvis der ikke bliver fundet en løsning, kan det ende med, at Grækenland bliver nødt til at forlade eurozonen og indføre sin egen valuta.Økonomer frygter, at det kan føre til økonomisk kaos og nedgangstider i Europa.

En græsk regeringskilde betegner over for AFP de internationale kreditorers krav som irrationelle.- Kreditorernes krav er irrationelle. Drøftelserne varede 45 minutter, siger kilden, der lægger skylden for forhandlingssammenbruddet på IMF.Valutafonden havde indtaget en ubøjelig og hård holdning og fastholdt, at Grækenland må skære yderligere i pensioner og øge momsen, siger den unavngivne græske regeringskilde./ritzau/AFP

Facebook
Twitter