GRAFIK De illegale ruter ind i EU

EU mødes i dag for at hjælpe Grækenland og Italien med 40.000 asylansøgere.

Ruterne, som udokumenterede migranter, rejser ind i EU ad, ændrer sig over tid alt efter krig og uro, smugleres forbindelser og årstid.

Hvor ruten over Middelhavet længe har været og er langt den mest benyttede, oplever særligt Grækenland og landene rundt om Balkan nu et forstørret pres.

Alene på den græske ferieø Lesbos har man i år modtaget 32.000 bådflygtninge.

Det er blandt andet anledning til dagens hovedbrud i EU: Her mødes medlemsstaterne for at blive enige om, hvordan man ekstraordinært skal gribe ind og hjælpe Grækenland og Italien med at fordele 40.000 asylansøgere fra lande som Syrien, Irak og Eritrea.

Derudover skal de finde ud af, hvem der skal tage imod 20.000 såkaldte FN-flygtninge, der lige nu befinder sig i flygtningelejre i blandt andet Jordan og Libanon.

Grafikken øverst afspejler de seneste ændringer i ruterne, baseret på tal for de første tre måneder i 2015 fra EU's grænseagentur Frontex. Vinteren betragtes som lavsæson for udokumenteret migration, mens sommeren er højsæson på grund af det mildere vejr og rolige hav.

136.840 er rejst over Middelhavet

Andre organisationer har nyere tal over migration til EU. Eksempelvis er der ifølge FN's Flygtningehøjkommisariat rejst 136.840 mennesker til Europa over Middelhavet i årets første seks måneder. I de første seks måneder af 2014 nåede det tal op på 74.850 mennesker.

(Foto: Grafik Mie Hvidkjær © DR Nyheder)
FacebookTwitter