Tema Terror i Bruxelles

GRAFIK Det ved vi om brødrene fra Bruxelles-angreb

To brødre er ifølge de belgiske myndigheder blandt gerningsmændene bag angrebene på lufthavn og metro i den belgiske hovedstad.

(© Dr)

Belgisk politi mistænker to brødre og to andre gerningsmænd for at stå bag bombeangrebene i Bruxelles.

Bombeangreb ramte tirsdag morgen Zaventem-lufthavnen og en metrostation i centrum af Bruxelles.

De belgiske brødre Ibrahim el-Bakraoui på 30 år og Khalid el-Bakraoui på 27 år er ifølge belgisk politi to af gerningsmændene bag angrebene tirsdag. Ibrahim el-Bakraoui var en af selvmordsbomberne i Zaventem-lufthavnen, mens den yngre bror, Khalid, stod bag angrebet i et tog ved metrostationen Maelbeek i centrum af Bruxelles.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

De er begge tidligere dømt for kriminalitet. Tyrkiet udviste ifølge præsident Erdogan Ibrahim el-Bakraoui i sommer og advarede Holland og Belgien om ham.

Den yngste bror skal have lejet en lejlighed, politiet gennemsøgte i Bruxelles forrige uge. Her blev der fundet et Islamisk Stat-flag, et gevær, bombeudløsere og fingeraftryk af Salah Abdeslam, der for nyligt blev pågrebet og sigtet for terrorangrebet i Paris i november.

Kilder: Reuters, NTB, AFP.

/ritzau/

I grafikken ovenfor kan du se, hvad vi foreløbigt ved om de to brødre.