GRAFIK: Disse 10 lande modtager flest flygtninge

Pakistan og Iran tager flest flygtninge, men gøres det op i forhold til landenes indbyggere, så trækker Libanon og Jordan det tungeste læs.

Kilde: UNHCR 2013 (© Grafik: Mie Hvidkjær- DR)

51,2 millioner mennesker er på flugt i verden.

Dermed har antallet af mennesker på flugt, ikke været større siden Anden Verdenskrig. Det viser en ny rapport fra FN's Flygtningehøjkommissariat UNHCR.

Det betyder, at der i 2013 gennemsnitligt var mere end 30.000 personer om dagen, der var tvunget til at forlade deres hjem og søge beskyttelse et andet sted - enten i deres eget land eller ved at krydse en landegrænse.

Med rapporten står det klart, at konflikten i Syrien rammer nabolandene hårdt. Libanon og Jordan topper nemlig listen over lande, der modtager flest flygtninge per 1.000 indbyggere

Se grafikken over artiklen.

Pakistan og Iran huser flest

Antallet af mennesker på flugt er i 2013 steget med seks millioner fra 2012, og bare krigen i Syrien har tvunget 2,5 millioner mennesker til at flygte fra deres land, mens 6,5 millioner er på flugt internt i Syrien.

Men det er ikke Libanon og Jordan, der trækker det tungeste læs, når man udelukkende ser på antallet af flygtninge i de forskellige lande.

Pakistan og Iran er nemlig de lande i verden, der ifølge rapporten huser flest flygtninge. De havde henholdsvis 1,6 og 0,9 millioner i slutningen af 2013.

Kilde: UNHCR 2013

Flygtninge, asylansøgere og fordrevne

Antallet af flygtninge i rapporten omfatter hovedsageligt tre grupper - nemlig flygtninge, asylansøgere og internt fordrevne i de forskellige lande.

De interne fordrevne er personer, som tvinges til forlade deres hjem, men ikke land, fordi deres sikkerhed er i fare. Det vil ofte være for at undgå konfrontationer med armerede grupper.

Flygtningene udgør 16.7 millioner mennesker. Asylansøgere udgør 1,2 millioner og internt fordrevne personer udgør størstedelen på 33,3 millioner.

FacebookTwitter