GRAFIK Få overblik over fredagens tre angreb

Halshugning i Frankrig, skyderier i Tunesien og en selvmordsbombe i en moské i Kuwait.

Cirka klokken 9:30 kørte en varevogn ind i en gastank på en gasfabrik i Saint-Quentin-Fallavier. Eksplosionen markerede begyndelsen på en blodig og rædselsfuld fredag.

Inden for få timer endte angreb i både i Frankrig, Tunesien og Kuwait med at koste menneskeliv.

Studerende dræbte 37

Målt på dødstal fandt det værste angreb sted i den tunesiske turistby Sousse, hvor 37 er meldt dræbt ved udgivelsen af nærværende artikel.

Tunesiens sikkerhedsminister, Rafik Chelly, fortæller, at den formodede gerningsmand er en studerende fra Kairouan-regionen. Han er ikke tidligere kendt af politiet, siger sikkerhedsministeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Han kom ind via stranden og lignede en, der ville tage en svømmetur. Han havde en strandparaply, hvor han gemte sit våben, siger Chelly.

Selvmordsbombe under fredagsbøn

I Kuwait meldes 25 dræbt og 202 sårede efter at en selvmordsbomber forårsagede en eksplosion i en moské.

Omkring 2.000 mennesker var til stede under fredagsbønnen, fortæller et øjenvidne, mens den kuwaitiske premiereminister fordømmer angrebet.

Det er et forsøg på at true den kuwaitiske nations enhedsfølelse, sagde han under et besøg på et hospital, hvor flere tilskadekomne er indlagt.

Halshugning efterforskes som terror

Fredagens første angreb endte som det mindst blodige. Cirka 20 minutter efter eksplosionen blev en halshugget mand fundet ved et hegn, og hovedet var placeret sammen med to bannere med arabiske bogstaver.

Angrebet ved gasfabrikken bliver af fransk politi efterforsket som terror, og premiereminister Francois Hollande udtaler, at angrebet er af en terrorists natur.

Den halshuggede mand viste sig senere at have været chef for den mistænke, skriver Reuters.

I grafikken herover kan du få et overblik over fredagens hændelser, som de blev indrapporteret fra de internationale medier.

Facebook
Twitter