Tema Nordkoreas missiltrussel

GRAFIK Her er Nordkoreas missil-arsenal

Nordkorea har på det seneste affyret en række langtrækkende missiler. Se deres rækkevidde her.

Et langtrækkende mellemdistance missil som her på billedet har en rækkevidde på 3.000 til 5.500 kilometer. (Foto: KCNA © Scanpix)

Her til morgen lød luftalarmerne i Japan, efter at Nordkorea igen, igen affyrede et missil hen over japansk territorium.

Denne gang lød alarmerne på den japanske ø Hokkaido, som blev overfløjet af et missil affyret fra Sunan-distriktet i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, klokken 06:57 lokal tid.

Det er kun 17 dage siden, at Nordkorea udførte en tilsvarende missil-affyring, men denne gang gik missilet både højere og længere.

Ifølge sydkoreanske militærkilder fløj missilet omkring 3.700 kilometer og nåede en højde på omkring 770 km, inden det ramte havet omkring 2.000 kilometer øst for sydspidsen af Hokkaido.

De to missiler, der tog turen henover Japan, er dog langt fra de eneste, som Nordkorea har affyret i de seneste måneder. Siden februar i år har de afsendt 22 missiler ved 15 forskellige lejligheder.

Landets nuværende leder, diktator Kim Jong-un, har skruet gevaldigt op for det våbenkapløb, som har udløst voldsom international kritik og skrappe sanktioner fra FN’s Sikkerhedsråd.

Endemålet er USA

I 2012 affyrede den unge diktator to missiler, og herefter tog det hurtigt fart. Året efter var antallet seks, året efter 19 og i årene 2015 og 2016 var antallet henholdsvis 15 og 24.

Kim Jong-un har erklæret, at udviklingen af et armeret missil, der kan nå USA, er endemålet med landets hastige våbenudvikling.

Den 4. juli affyrede landet sit første interkontinentale ballistiske missil. Ifølge det nordkoreanske styre vil den type missil, som blev testet i starten af juli kunne nå Alaska.

Kilder: Missilethreat.cisis.org og CNN