GRAFIK Middelhavet er den største flygtninge-dræber

Når flygtninge sætter deres liv på spil i drømmen om et bedre liv, er det oftest i Middelhavet, det går galt, viser rapport fra den Internationale Organisation for Migration.

Mange tusinder flygter hvert år fra krig, katastrofer og fattigdom for at søge lykken og et bedre liv et andet sted i verden.

Faktisk har over 51 millioner mennesker forladt hus og hjem på verdensplan lige nu, hvilket er det største antal flygtninge siden Anden Verdenskrig.

Men for mange ender drømmen og jagten på lykke allerede på rejsen.

Alene i den sidste uges tid menes over 1.000 migranter at være druknet i Middelhavet i forsøget på at nå fra Nordafrika til Italien og Grækenland.

'Dødens hav' er endestation for de fleste

Middelhavet er efterhånden blevet en massegrav for flygtninge og er det sted, hvor de fleste flygtninge ender med at dø, viser rapport fra den Internationale Organisation for Migration (IOM).

Indtil 2006 var den mest populære europæiske destination Spanien, men som bekendt forsøger flest nu at nå til de græske og italienske kyster.

IOM peger dog selv på, at der er chance for overrapportering i tallene. Nogle dødstilfælde bliver nemlig aldrig registreret eller opdaget.

Mexicanere dør af varme

Men det er ikke kun nordafrikanske flygtninge, der sætter livet på spil, når de forsøger at krydse landegrænser.

Latinoer fra Mellemamerika har i årtier forsøgt at komme ind til det rige naboland USA - enten til fods eller båds.

Ifølge IOMs rapport om flygtninges fatale rejser skyldes de mange dødsfald i Nordamerika blandt andet de meget strenge grænseregler.

Ofte drukner flygtningene i det område, fordi de forsøger at sejle til USA. Men mange dør også af varme i ørkenen eller mister livet ved ulykker.

EU prøver at finde en løsning

Her i Europa prøver politkerne lige nu at finde en løsning, så man kan sætte en stopper for de mange ulykker i Middelhavet.

Idenrigs-, justits- og udenrigsministere fra EU mødtes mandag og kom blandt andet frem til en 10-punktsliste, der skal være med til at sænke dødstallet.