GRAFIK Orkanen Harveys hærgen i tørre tal

Regnen vil fortsætte med at falde helt frem til torsdag - myndighederne frygter stigende dødstal.

I delstaten Texas i USA er hundredvis af veje er spærrede af vandmasserne, lufthavne lukkede, mindst en kvart million er uden strøm – og regnen fortsætter med at falde.

Houston er fortsat lammet af de store vandmængder fra orkanen Harvey, der har hærget i regionen siden fredag, og det forventes at yderligere 25-50 centimeter regn vil falde i de kommende dage.

Orkanens centrum forventes nemlig ifølge USA's meteorologiske institut, National Weather Service, at krydse ind over kysten ved Texas igen indenfor de næste 36 timer.

Klog af skade

Myndighederne frygter, at den kommende regn vil forværre en allerede kaotisk situation i regionen, hvor vandet i nat visse steder steg til tagene på etplanshuse.

Indtil videre er omkring 10 personer meldt dræbt som følge af orkanen, men i Houston, som er særligt hårdt ramt, frygter at dødstallet vil stige, når vandmasserne trækker sig tilbage senere på ugen.

- I denne slags tilfælde ved vi desværre, at dødstallet ender med at gå op. Jeg er meget bekymret for, hvor mange lig vi ender med at finde, siger politichef i Houston, Art Acevado, til nyhedsbureauet AP.

FEMA: Hjælp, hvor I kan

Det forventes, at skaderne efter stormen vil løbe op i 20 milliarder dollar – 123 milliarder danske kroner, hvilket gør Harvey til en af de dyreste naturkatastrofer nogensinde for de amerikanske forsikringsselskaber.

Regeringens naturkatastrofeberedskab, FEMA, har bedt de borgere i området, der stadig har internet om at hjælpe i deres lokalområde.

- Jeg beder alle borgere om at involvere sig. Doner dine penge, tænk over, hvordan du kan være med til at hjælpe Texas med at finde tilbage til hverdagen efter denne sønderknusende katastrofe, lød det fra Brock Long, chef for FEMA, ifølge New York Times.

Mange tusinder er allerede ankommet til nødherberger rundt omkring i de ramte områder. FEMA estimerer, at omkring 30.000 personer i den kommende tid vil søge husly i nødherbergerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk