Tema #MeToo

GRAFIK Så mange penge har skandale-ramt filmmand givet Clinton og Obama

Flere millioner dollar har Demokraterne i USA modtaget fra filmproducenten Harvey Weinstein.

Mere end 20 kvinder stået frem og hævdet, at filmproducenten Harvey Weinstein har begået chikane og seksuelle overgreb mod dem (Foto: Etienne Laurent © Scanpix)

Anklagerne om seksuel chikane og overgreb begået af filmproducent Harvey Weinstein har fået flere fremtrædende amerikanske politikere til at annoncere, at de giver de store donationer, de har modtaget fra ham, til velgørende organisationer.

Filmproducenten har dybe rødder hos Demokraterne og er en velkendt støtte af både Hillary Clinton og tidligere præsident Barack Obama. Weinstein har siden 1992 givet mere end to millioner dollar til partiet, ligesom han også har arrangeret flere indsamlingsfester til fordel for begge.

- Jeg giver hvert år 10 procent af min indtjening til velgørenhed, det her bliver en del af det. Det skal der ikke være tvivl om, lød det fra Hillary Clinton ifølge Washington Post.

Blandt de, som har modtaget donationer fra Weinstein, er blandt andre senator i Massachusetts Elizabeth Warren, der ikke har holdt sig tilbage i kritikken af præsident Donald Trump, som flere gange er blevet anklaget for at have fremført sexistiske kommentarer.

Warren er en af de demokrater, der har meldt ud, at hun giver et tilsvarende beløb til velgørenhed.

Her er nogle af de største beløb, medlemmer af det demokratiske parti har modtaget fra Weinstein gennem tiden.

Sagen kort

  • Avisen New York Times bragte torsdag 5. oktober historien om, at producent og stifter af filmselskaberne MiraMax og Weinstein Co., Harvey Weinstein, igennem flere årtier har indgået forlig i sager med kvinder, der har anklaget ham for seksual chikane og overgreb.
  • Efterfølgende er flere end 20 kvinder stået frem og har hævdet, at han har begået chikane og overgreb mod dem, heriblandt verdensberømte skuespillere som Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rose McGowan, Rosanna Arquette og Mira Sorvino.
  • Fire medlemmer af Weinstein Co.'s bestyrelse er trådt tilbage og Weinstein blev i søndags fyret fra firmaet.