GRAFIK meget brænder det den amerikanske vestkyst

35 personer har indtil videre mistet livet i skovbrandene på vestkysten - 24 i Californien alene.

Ifølge National Interagency Fire Center, som overvåger de mange brande, så er næsten 20.000 kvadratkilometer gået op i flammer i ti stater siden den 15. august. (Foto: Josh Edelson/AFP/Ritzau Scanpix)

Mens politikerne skændes over, om det er klimaforandringer eller manglende oprydning af skovbunden, der gør, at skovene lige nu er fyr og flamme på den amerikanske vestkyst, fortsætter ilden sine ødelæggelser.

I Californien, Oregon og Washington er store skovområder brændt af, byer jævnet med jorden og hundredtusindvis af mennesker sendt på flugt.

Ifølge National Interagency Fire Center, som overvåger de mange brande, så er næsten 20.000 kvadratkilometer gået op i flammer i ti stater siden den 15. august – langt størstedelen i delstaten Californien.

Det er et område, der er dobbelt så stort som Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm lagt sammen.

Ifølge NIFC brænder der lige nu 15 brande i Washington, 13 i Oregon og 25 i Californien, ligesom der også er skovbrande i en hel række andre stater. I alt er der 87 aktive, store brande i gang på den amerikanske vestkyst.

En særlig heftig brandsæson

Hvert år bliver vestkysten ramt af brandsæson – den tid på året, hvor vejrforholdene er særligt gunstige for skovbrande. I år har en kombination af lynnedslag, hedebølge og kraftig vind gjort, at brandene har været særligt voldsomme.

Og selvom brandsæsonen slet ikke er ovre endnu, står det allerede slemt til.

Da to af de største brande i sidste uge var på deres højeste, opslugte flammerne fire kvadratkilometer hver halve time.

I Californien er mere end 4.200 bygninger ifølge delstatens brandvæsen gået til i flammerne, og 60.000 har måttet flygte fra deres hjem. Adskillige er meldt savnet og tusindvis af brandfolk kæmper fortsat på at få flammerne under kontrol rundt omkring i delstatens skove.

I nabostaten Oregon står det tilsvarende slemt til.

En halv million mennesker blev evakueret i sidste uge. Kort efter lød meldingen, at man forberedte sig på, at de voldsomme brande kan udløse en massedød, som ilden kommer tættere på de store byer.

Facebook
Twitter