GRAFIK Se hvor Israel har smadret Gazas infrastruktur

Israel har i de sidste dage skiftet taktik og er begyndt at smadre den meget skrøbelige palæstinensiske infrastruktur.

I løbet af de seneste par døgn har den israelske taktik i Palæstina ændret sig.

I stedet for at bekæmpe Hamas' væbnede styrker, retter israelerne nu talrige luftangreb mod den meget skrøbelige infrastruktur i Gaza.

Mandag blev havnen i Gaza City bombet i stykker, og tirsdag gik det ud over det store Al-Shifa hospital - også i Gaza City.

Energiforsyning er lammet

Tirsdag indtraf også det absolut mest smertefulde angreb endnu for det palæstinensiske samfund. Her ramte israelske granater det eneste kraftværk i Gaza.

Det betyder, at Gaza ikke længere kan producere elektricitet selv. Manglende elektricitet betyder, at der er langt mindre rent vand. Mangel på rent vand er lig med dødsfald på de i forvejen overfyldte og underforsynede hospitaler.

Gaza modtager lidt elektricitet fra sine nabolande, blandt andet Egypten, men også disse ledninger er blevet beskadiget i kampene.

FN anslår, at det vil tage mindst et år at genopbygge kraftværket, selv hvis der bliver fred.

Går også efter Hamas-mål

Hamas-partiet er også selv blevet mål for bombningerne. Tirsdagens offensiv gik blandt andet ud over en af Hamas-ledernes hjem. Han var dog ikke hjemme.

Også Hamas' tv- og radiostation blev et mål for de israelske bomber.

På grafikken over artiklen kan du få et overblik over, hvor i Gaza, der bliver bombet, og hvilke infrastrukturelle mål, Israel har fokuseret på.