Greta Thunberg efter isolation: Pas på hinanden - og bliv hjemme

Den svenske klimaaktivist følte corona-lignende symptomer. Det samme gjorde hendes far.

Gretha Thunberg gik i isolation, efter hun fik symptomer, som ifølge klimaaktivisten selv minder om symptomer på coronavirus. (Foto: OLIVIER HOSLET © Scanpix)

Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg kommer nu med et opråb til sine jævnaldrende: Bliv hjemme og lyt til anvisningerne fra de lokale sundhedsmyndigheder.

Det sker, efter at hun fik symptomer, som ifølge Thunberg selv mindede om coronavirus, og siden gik i frivillig isolation efter en rejse i Centraleuropa.

- Mange, især unge, kommer slet ikke til at føle symptomer, så de ved ikke, om de har virusset og dermed kan smitte andre, der er i risikogruppen. Os, som ikke er en del af risikogruppen, har et kæmpe ansvar.

- Vores handlinger kan blive forskellen mellem liv og død for mange. Vær sød at huske det, følg rådene fra eksperterne og myndighederne og bliv hjemme. Og husk altid at passe på jer selv og dem, der har brug for det, skriver hun i et opslag på sin Instagram-profil.

Far rejste med fra Bruxelles

17-årige Greta Thunberg skriver i opslaget, at hun følte sig træt, havde rysteture og en øm hals, og hun hostede. Hendes far, der rejste med hende fra Bruxelles, følte sig endnu mere syg. Hans symptomer var mere intense, og han havde feber, skriver hun.

- Alle, der føler sig syge, har fået besked på at blive hjemme og isolere sig. Jeg er derfor ikke blevet testet for Covid-19, men det er meget sandsynligt, at jeg havde det, når man tænker på symptomerne og omstændighederne.

- Og det er sagens kerne! Jeg mærkede det nærmest ikke. Min forrige forkølelse var meget værre en det her. Hvis ikke en anden havde haft virusset på samme tid, havde jeg bare troet, at jeg var mere træt end normalt og havde en smule hoste, skriver hun.

Indtil videre har de svenske myndigheder konstateret 36 coronarelaterede dødsfald. I alt 2.272 mennesker er blevet konstateret smittet, skriver SVT.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk