Grundlægger af narkoside anholdt: Tilbød internetpenge for lejemord

Grundlæggeren af en stor narkoplatform på nettet er blevet anholdt og blandt andet sigtet for bestilling af lejemord.

29-årige Ross Ulbricht blev tirsdag anholdt i San Francisco for at have grundlagt og bestyret en online platform med 900.000 brugere, der købte og solgte alt fra kokain til heroin. Det skriver nyhedsmediet Business Insider.

Ross Ulbricht er ikke blot tiltalt for at styre siden, men også for at have bestilt et lejemord på en bruger af siden. Platformen Silk Road nåede at eksistere i cirka tre år, inden FBI lukkede siden i en operation tirsdag.

Betalte stoffer med digitale penge

På Silk Road kunne man gemme sig bag falsk navn og betale sine stoffer med den anonyme digitale valuta bitcoin.

Ifølge amerikanske myndigheder nåede siden at omsætte for cirka seks milliarder kroner i sin levetid. Ved operationen tirsdag beslaglagde FBI bitcoins til en værdi af cirka 17 millioner kroner fra Ross Ulbricht, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Anklaget for at bestille lejemord

Ross Ulbricht blev stillet for en dommer onsdag og er også anklaget for at have bestilt et lejemord på en bruger på Silk Road-siden.

En bruger, der brugte navnet "FriendlyChemist" sendte ifølge anklageskriftet truende beskeder til Ross Ulbricht og truede ham med at offentliggøre navne og adresser på Silk Road-kunder, hvis ikke han modtog 500.000 dollars fra Ulbricht.

Ulbricht valgte i stedet at tilbyde en anden Silk Road-bruger 1670 bitcoins, svarende til cirka en million kroner, for at slå "FriendlyChemist" ihjel. Aftalen om lejemordet blev indgået, men det er uklart om mordet faktisk blev udført.

Kursen på bitcoins svinger meget og har taget et betydeligt dyk, efter denne sag er kommet frem, skriver Reuters.

Facebook
Twitter