IS-gruppe har sat kurs mod Europa for at angribe Frankrig og Belgien

En gruppe fra IS forlod Syrien for halvanden uge siden med retning mod Europa, oplyser belgisk sikkerhedskilde

Rapporten om et eller flere planlagte angreb kommer, umiddelbart efter at en ung mand dræbte en civilklædt politibetjent og hans partner i deres hjem nær Paris. (Foto: JEREMY LEMPIN © Scanpix)

Det belgiske politi har modtaget en advarsel om, at en gruppe krigere fra Islamisk Stat for nylig har forladt Syrien med retning mod Europa, hvor de har planer om udføre angreb i Belgien og Frankrig.

Det siger en sikkerhedskilde i Bruxelles til nyhedsbureauet Reuters.

Det belgiske krisecenter, der har ansvaret for at koordinere sikkerhedsindsatsen i landet, siger, at angrebsalarmen har været sendt i omløb hos alle politifolk i landet, men at der ikke er nogen planer om at øge sikkerhedsniveauet yderligere.

Avisen DH citerer Belgiens antiterrorstyrke for at sige, at "gruppen fra Islamisk Stat forlod Syrien for omkring halvanden uge siden med retning mod Europa via Tyrkiet og Grækenland i båd uden pas".

Rapporten om et eller flere planlagte angreb kommer, umiddelbart efter at en ung mand dræbte en civilklædt politibetjent og hans partner i deres hjem nær Paris.

Angrebet betegnes som terrorisme af den franske regering, og det sker, samtidig med at Frankrig er i højeste beredskab på grund af EM i fodbold 2016.

IS har via sit eget nyhedsorgan annonceret, at en af Islamisk Stats soldater har dræbt en betjent og dennes kone nær Paris med en kniv.

Drabet skete i den nordvestlige forstad til Paris, Magnanville, hvor den civilklædte politibetjent blev dræbt ved gentagne gange at blive stukket i maven med en kniv uden for sit hjem.

Gerningsmanden barrikaderede sig efterfølgende i huset, hvor han fandt betjentens samlever og parrets treårige søn.

Da forhandlinger med manden ikke førte til noget, stormede politiet huset og fandt kvinden død med sår fra knivstik i halsen. Parrets treårige dreng var uskadt, men i chok.

Politiet har anholdt tre personer efter knivdrabet mandag aften.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter