Guvernør i Thailand: Redningsaktion ser stadig ekstremt kompliceret ud

Thailandsk fodboldhold har endnu ikke lært at dykke, lyder det fra thailandske myndigheder.

Drengene har endnu ikke lært at dykke nok til at komme ud, lød det på et pressemøde i dag. (Foto: Athit Perawongmetha © Scanpix)

Det bliver ikke i aften, at de 12 thailandske drenge, der sidder spærret inde i Tham Luang-grotten med deres træner, bliver reddet ud.

Det siger guvernør Narongsak Osotthanakor på et pressemøde i Thailand, hvor klokken nu er over midnat.

DR's internationale korrespondent Stephanie Surrugue har fulgt pressemødet, som blev forsinket. Mens journalisterne ventede svirrede rygter om, at en redningsaktionen allerede skulle sættes i værk her til aften.

Men det har guvernøren altså nu afvist.

- Det ser stadig ekstremt kompliceret ud, siger Stephanie Surrugue.

- Guvernøren sagde på pressemødet, at de arbejder ud fra flere forskellige scenarier, men at der ikke bliver indledt nogen redningsaktion i nat. Han sagde også, at de forsøger at få indledt redningsaktionen i løbet af weekenden, siger hun.

Det kommer dog an på vejrsituationen, da eventuel regn kan gøre det for farligt at forsøge at få drengene ud.

Har ikke lært at dykke

Drengene har ifølge guvernøren endnu ikke lært at dykke, men de er ved godt mod i grotten.

Tidligere har der været frygt for et for lavt iltniveau i grotten, men der er nu kommet ilt ind til dem, siger Stephanie Surrugue.

Drengene og deres fodboldtræner har siddet indespærret i grotten, der ligger i det nordlige Thailand, i næsten to uger.

De gik ind i grotten og blev overraskede af store mængder regnvand, som tvang dem længere og længere ind i grotten. Lige nu befinder de sig omkring fire kilometer inde i grotten på en forhøjning omgivet af vand.

Dykker mistede livet

Det er ikke nogen let sag at få drengene ud. Vejen ind og ud af grotten er vanskelig selv for professionelle dykkere. I går mistede en frivillig dykker i redningskorpset livet på vej ud af grotten.

Ifølge BBC har redningshold gravet mere end 100 huller i forsøget på at finde en mere direkte vej ind til drengene.

18 af hullerne er man stadig optimistisk omkring, og det dybeste er lige nu 400 meter dybt, men det er stadig meget usikkert, om man kan nå ind til drengene den vej.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk