Guvernør kalder dræningsarbejde i oversvømmet thailandsk grotte for en succes

Chef for redningsarbejdet håber at kunne redde det thailandske fodboldhold ud inden for et par dage.

Thailandske redningsarbejdere får nedbragt vandstanden i det lange grottesystem, hvor 12 drenge og deres fodboldtræner sidder fast flere kilometer inde. (© Scanpix)

Udpumpningen af vandet i det kilometer lange hulesystem, hvor 12 thailandske drenge og deres fodboldtræner har siddet fanget i 14 dage i Chiang Rai-provinsen i Thailand, går fremad.

Og i en sådan grad, at Narongsak Osottanakorn, der er guvernør i provinsen og ansvarlig for redningsindsatsen, på et pressemøde lørdag ikke er bleg for at betegne det som en “succes”.

- Vandstanden er på et tilfredsstillende niveau, siger guvernøren om det knap 3,5 kilometer lange dræn, der er lagt.

Pumper i gang døgnet rundt

Døgnet rundt har pumper de seneste dage fragtet vand ud af hulesystemet, således at vandstandene ikke længere vanskeliggør redningsarbejdet med at få evakueret de 13 fra den grotte, hvor de har opholdt sig siden 23. juni, hvor store dele af grotten blev oversvømmet.

Ifølge DR's internationale korrespondent, Stephanie Surrugue, der i øjeblikket befinder sig ved grotten i Chiang Rai-provinsen, anslår myndighederne, at der bliver pumpet 1,6 millioner liter vand væk i timen.

- Flere delinger af soldater fra det thailandske forsvar arbejder på fjerde døgn nu med at dræne hulesystemet. Hundredvis af industripumper er sat op i området for at få så meget vand ledt ud af grotterne som muligt. Håbet er, at drengene ikke behøver dykke så meget, men kan gå flere strækninger, siger hun.

Vejrprognoser viser dog risiko for nye regnmængder både i dag og i morgen, og det øger presset på at få drengene ud af hulen, inden den forhøjning, de i øjeblikket opholder sig på, risikerer at bliver oversvømmet.

Derfor er betingelserne nu ifølge Narongsak Osottanakorn også de helt rette for at redde drengene ud af hulen, og det vil derfor været muligt at gøre indenfor de nærmeste dage.

- Vi ved endnu ikke, hvor meget regn der vil komme. Nu og de næste dage frem er det perfekte betingelser, og vi skal have truffet en beslutning om, hvad vi kan gøre, siger han ifølge The Times.

Drengene og deres fodboldtræner gik ind i grotten den 23. juni og blev overraskede af de store mængder regnvand, der oversvømmede indgangen og tvang dem flere kilometer ind i grotten.

De befinder sig i øjeblikket på en lille forhøjning omgivet af vand, hvor dykkere forsyner dem med medicin og mad, mens et redningshold på mere end 1000 personer forsøger at redde dem ud af grotten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk