Guvernør: Våbenhvilen i Homs er forlænget tre dage

For at give mulighed for at evakuere endnu flere civile fra den syriske by Homs er våbenhvilen forlænget.

Oprørere hjælper med at laste en bil, der skal finde vej ud af den belejrede by Homs. (© Scanpix)

Våbenhvilen i den belejrede syriske by Homs er blevet forlænget med tre dage, oplyser guvernøren i Homs ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Våbenhvilen er blevet forlænget med yderligere tre dage med start fra i dag for at give mulighed for evakuering af de resterende civile, siger guvernør i Homs, Talal al-Barazi, til Reuters over en telefon.

Han tilføjer, at i alt 1.400 personer er blevet evakueret fra den belejrede by siden sidste fredag, hvor den FN-mæglede våbenhvile begyndte.

Af disse er 220 stadig under såkaldt baggrundstjek, hvilket betyder, at de tilbageholdes til afhøring, siger guvernøren.

Folk er underernærede

Våbenhvilen udløb oprindeligt søndag aften, men den blev forlænget med tre dage og skulle dernæst udløbe onsdag aften ved midnat. Men nu vil den altså fortsætte yderligere tre dage.

Situationen i Homs har længe været bekymrende. Mange mennesker i byen er underernærede efter kun at have levet af oliven og vilde planter. Byen har været under belejring i mere end 18 måneder, og madforsyningerne er blevet mindre og mindre.

Våbenhvilen er et af de få konkrete tiltag, der er kommet ud af fredsprocessen i den schweiziske by Geneve, hvor parterne i denne uge har taget fat på anden runde.

/ritzau/