Hård influenza-epidemi breder sig i Europa

I Frankrig frygter man et højt antal dødsofre og udskyder ikke-akutte operationer på hospitaler.

Franske hospitaler er lige nu hårdt pressede på grund af det omfattende influenza-udbrud. (Foto: Guillaume Souvant © Scanpix)

En influenza-epidemi breder sig lige nu i Europa. Frankrig er blandt de lande, hvor myndighederne tager situationen meget alvorligt.

Den franske sundhedsminister, Marisol Touraine, har bedt både offentlige og private hospitaler udskyde ikke-akutte operationer for at skaffe ekstra plads til influenzapatienter.

- Vi må absolut sikre os, at der er hospitalssenge nok, siger Marisol Touraine.

Sengeliggende patienter hober sig op på gangene på franske hospitaler - og alle Frankrigs regioner er berørt, lyder det fra lederen af det franske ambulance-korps.

Ventede 24 timer

Ifølge fagforeningen CGT har nogle influenza-patienter - hvoraf de fleste er ældre - måttet vente op til 24 timer, før de er kommet i behandling.

Det medfører et stort antal dødsfald, der kunne være undgået, siger Christophe Prudhomme, lederen af CGT's afdeling for skadestue-personale, til nyhedsbureauet AFP.

Influenza-epidemien fortsætter med at brede sig og ventes først at toppe i næste uge i Frankrig.

Et usædvanligt højt antal mennesker er ifølge sundhedsministeren "seriøst syge" lyder det fra landets sundhedsminister Marisol Touraine. Hun advarer om, at årets influenza-epidemi formentlig vil kræve et "højt" antal dødsofre.

Sidste års influenza-epidemi ramte tre millioner franskmænd, men førte ikke til overdødelighed.

18.000 dødsfald

Det gjorde derimod en influenza-epidemi året før. Den kostede over 18.000 mennesker livet- og det er en lignende type virus, der hærger igen i år.

Udover Frankrig rammer årets epidemi også hårdt i så forskellige lande som Finland, Irland og Bulgarien samt flere Balkan-lande og Grækenland.

Det viser indsamlet data fra lokale sundhedsmyndigheder ifølge Det Europæiske Center for Sygdomskontrol og verdenssundhedsorganisationen WHO.

Især græske hospitaler har svært ved at håndtere influenza-epidemier efter flere år med drastiske besparelser.

Facebook
Twitter