Hårdhændet opløsning af bøsseparade i Moskva

Politi, militante ortodokse kristne og nyfascister opløser bøsseparade i Moskva. Men bøsserne kalder deres første parade i Moskva for en sejr.

Politi, militante ortodokse kristne og nyfascister opløser bøsseparade i Moskva. Her er det en lesbisk demonstrant, det går hårdt ud over. (Foto: SJAMIL SJUMATOV © Scanpix)

Den første bøsseparade nogensinde i Ruslands hovedstad, Moskva, blev i dag opløst af en hidtil ukendt alliance mellem russisk politi, militante ortodokse kristne og nyfascister.

Sølle 40 bøsser deltog i paraden. Helt nøjagtigt kunne tallet dog ikke gøres op, da antallet af politifolk, militante kristne og nyfascister var langt større.

Måtte ikke lægge blomster

Bøsseaktivisterne havde planlagt at lægge blomster ved Den Ukendte Soldats Grav.

Den er et symbol på kampen mod fascismen under Den Anden Verdenskrig. Den er også et af de helligste steder i Rusland, hvor verdenskrigen kostede millioner af mennesker livet.

Men politiet lukkede portene til parken, hvor den evige flamme brænder ved Kremls tykke mure.

En stor sejr

Samtidig sang en stor gruppe kvinder salmer, mens glatbarberede nationalister forsøgte at komme tæt på bøsserne.

- Det er en stor sejr. En absolut sejr. Se, hvad der sker, sagde 28-årige Nikolaj Alexejev, der stod i spidsen for paraden, da han blev trukket væk fra parkens porte af to politifolk.

Moskvas myndigheder forbød på forhånd paraden, som de betegnede som en krænkelse. Samtidig fordømte religiøse ledere fra alle større trosretninger også paraden.

Bøsser en sjældenhed

Nyhedsbureauet Interfax skrev, at 100 mennesker blev anholdt under sammenstødene.

Det er kun 13 år siden, at det blev lovligt at være homoseksuel i Rusland. Selv om der i dag eksisterer klubber for homoseksuelle, så er det yderst sjældent at se kærester af samme køn vise deres kærlighed til hinanden på offentlige steder i Rusland.

Facebook
Twitter