Hackere har angrebet tysk regeringsnetværk

Flere medier skriver, at en russisk hackergruppe kan stå bag angrebet.

(Foto: Torben Christensen /Scanpix © Damien Meyer)

Hackere fra udlandet har infiltreret et datanetværk i den tyske regering og i landets efterretningstjenester, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Angrebet er senere blevet bekræftet af den tyske regering.

- Angrebet er blevet isoleret og bragt under kontrol, siger en talsmand for indenrigministeriet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Talsmanden kommenterede ikke på dpa's oplysninger om, at der skulle være tale om den russiske gruppe "APT28", som har angrebet det tyske udenrigsministerium og forsvarsministeriet.

De to ministeriers systemer skulle ifølge dpa være blevet infiltreret af ondsindet software, og bagmændene har høstet data i systemerne.  

Angrebet blev opdaget af en tysk sikkerhedstjeneste allerede i december, og man mener, at det kan have stået på i et helt år.

Efterforskere mener, at den russiske hackergruppe også står bag et cyberangrebForbundsdagen i 2015.

Ifølge en tysk efterretningstjeneste, som dpa har talt med, har gruppen forbindelse til statslige russiske organer. Faste beviser for denne påstand er dog ikke fremlagt.

Angrebet har angiveligt ramt regeringens informationsnetværk Berlin-Bonn, der blev oprettet, da vesttyske ministerier flyttede fra Bonn til Berlin efter genforeningen.

Det står ifølge avisen Bild ikke klart, hvor dybt hackerne er nået ind i netværket. 

Tyske myndigheder har længe advaret om russisk hackeraktivitet.

/ritzau/

Facebook
Twitter