Halv milliard i dansk støtte til palæstinensere

Danmark vil støtte det palæstinensiske selvstyre med 590 millioner kroner. Det kom frem på donorkonferencen i Paris, hvor selvstyreformand Mahmoud Abbas har bedt om 30 milliarder kroner til Vestbredden og Gaza.

Grænselukningerne skader småhandlende alvorligt i de palæstinensiske områder. (Foto: SAIF DAHLAH © Scanpix)

Danmark vil støtte det palæstinensiske selvstyre med 590 millioner kroner.

Det kom frem på donorkonferencen i Paris, hvor den palæstinensiske selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, har bedt om en kapitalinsprøjtning på 30 milliarder kroner, hvis en "katastofe" skal undgås.

- Det her er vigtigt. I Annapolis i november aftalte vi det politiske, og nu gælder det det økonomiske. siger udenrigsminister Per Stig Møller med henvisning til Annapolis-konferencen, hvor Israel og palæstinenserne enedes om at lave en fredsaftale inden 2009.

Lukkede grænser skader handel

Iagttagere siger, at den økonomiske krise i Gaza og på Vestbredden er en trussel mod ethvert forsøg på at skabe fred i Mellemøsten.

Situationen er forværret, blandt andet fordi Israel har lukket en stribe grænseovergange for at standse voldelige angreb fra militante palæstinensere.

Grænselukningerne skader småhandlende og landmænd alvorligt, og hjælpeorganisationer taler om en alarmerende situation i de palæstinensiske selvstyreområder.

Danmark støtter også gennem EU, som er er af de store bidragydere på konferencen. EU har afsat 650 millioner dollar til palæstinenserne, mens USA har lovet 555 millioner dollar.

Facebook
Twitter