Hamas braser gennem egyptisk grænse i bulldozer

Mens egypterne forsøger at lukke et hul i deres mur til Gaza, brasede den militante palæstinensiske bevægelse Hamas gennem grænsen i bulldozer et andet sted.

Egypterne forsøgte så småt at lukke hullet i muren ind til Gaza. I mellemtiden brød Hamas i en bulldozer hul i muren et andet sted. (Arkivfoto) (Foto: Mohammed Salem © REUTERS)

Strømmen af indkøbshungrende palæstinensere fra Gazastriben ind i Egypten fortsætter. Siden onsdag er vejen ud af det isolerede Gaza gået gennem et hul i grænsemuren mod Egypten, som blev lavet med sprængstof onsdag. Angiveligt af den palæstinensiske islamistiske bevægelse Hamas.

Egypterne forsøgte så småt at standse trafikken og egyptisk politi brugte blandt andet skjolde og vandkanoner for at stoppe menneskemasserne, der mangler en række basale fornødenheder, efter israelerne har indført blokade mod Gaza for at tvinge militante palæstinensere til at standse affyringen af raketter mod Israel.

Bulldozede sig igennem

Men midt i det hele brasede Hamas-folk gennem hegnet et andet sted på grænsen ved hjælp af en bulldozer ført af maskerede mænd.

- Vi må holde åbningerne tilgængelige, indtil grænserne igen bliver åbnet. De bør ikke være lukkede, fordi de er en forudsætning for tiltrængt hjælp til palæstinenserne, siger Hamas' talsmand Sami Abu Suhri.

Bryllup

Ud over de hundredtusindvis af handlende, der siden onsdag er strømmet over grænsen, er hullerne ind til Egypten også blevet brugt til mere sociale formål.

En gruppe kvinder i festtøj gik over grænsen for at deltage i et bryllup hos slægtninge i Egypten. Det var blevet arrangeret i en fart for at gæsterne fra Gazastriben kunne deltage.

Israelerne er nervøse for, at den ukontrollerede udveksling af mennesker mellem Egypten og Gaza også omfatter indsmugling af våben til Hamas, der har som erklæret politik at gøre en ende på den jødiske stat Israel.

Facebook
Twitter