Hamstrer servietter og gel i London

Englændere er så bekymrede for at få Influenza A, at de fleste apoteker i London er tømt for antibakterielle servietter og termometre. Storbritannien er det hårdest ramte område i Europa.

Apoteketer i London bliver tømt for antibakterielle servietter og cremer. Farmaceut Ingrid Solomon oplever ofte kunder, som er bekymrede for Influenza A (Foto: DR © DR)

Befolkningen i England er begyndt at ændre adfærd i forsøget på at undgå yderligere smitte af Influenza A.

Det betyder nye rejsevaner og nye måder at omgås hinanden på men også mangel på sanitære produkter.

Kan ikke få ansigtsmasker

Den store efterspørgsel kan mærkes på blandt andet apoteket City Pharmacy på Bermondsey Street nær London Bridge midt i London.

- Folk køber mange antibakterielle servietter, antibakterielle geléer, og der er et stort salg af termometre for tiden. Vi er blevet nødt til at bestille en hel masse termometre hjem. Og det er slet ikke til at få fat på ansigtsmasker for tiden, fortæller farmaceut Ingrid Solomon.

Apoteketet er et af de få i byen, der stadig har servietter og geléer tilbage. DR forsøgte forgæves at lede efter produkterne i ti andre apoteker, før turen gik til Bermondsey Street.

Omhyggelig med at vaske hænder

At Londons hospitaler er fyldt med indbyggere med influenza A, har nemlig skabt frygt blandt byens borgere, som har tillagt sin en ualmindelig høj hygiejne.

- På kontoret er vi blevet beordret til at være omhyggelige med at vaske hænder oftere, og man holder øje med, om folk bliver syge, fortæller en af indbyggerne, redaktør Ross Larsen.

Ændrer rejsetid

Mange er holdt op med at blive togene i London Underground, og folk passer på sig selv i det offentlige rum.

- Jeg har lige ændret mine rejsetider ind til arbejdet, så det ikke er i myldetiden i togene, siger sekretær Michelle Cewee.

40 døde af sygdommen

Ifølge landets Sundhed Beskyttelses Agentur er 40 personer i landet omkommet på grund af sygdommen, og i forrige uge fik hospitalerne knap 1300 nye influenzapatienter.

Den britiske regering har udgivet en pjece med anbefalinger om, hvordan man undgår at blive smittet.

Indbyggerne bliver eksempelvis opfordret til at lade være med at tage de røde londonbusser i myldretiden. Og så skal man altid bære antibakterielle vådservietter på sig, lyder rådet.

Frygter mange smittede

Og på apoteketerne bliver servietterne også revet væk.

- Folk bliver bekymrede. De forventer at antallet af smittede vil stige i september, oktober og vinteren, siger farmaceut Ingrid Solomon

Den britiske regering forventer op mod 100.000 nye tilfælde af Influenza A om dagen senere i august, når skoler og arbejdspladser genåbner efter sommerferien.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk