Handelskrigen fortsætter: Huaweis topmodel må klare sig uden Google

Som en konsekvens af den verserende handelskrig mellem USA og Kina er Huawei nødsaget til at sende en topmodel uden googleprodukter på markedet.

Huawei har etableret sig som en af verdens største smartphoneproducenter, men kan blive hårdt ramt af handelskrigen mellem Kina og USA. (Foto: © Thomas Peter, Scanpix)

Den kinesiske telegigant Huawei kan bryste sig af at være den næststørste smartphone-producent i verden, men den position kan blive svær at opretholde.

Huawei kan få meget svært ved at finde et marked udenfor Kina for de kommende topmodeller Mate 30 og Mate 30 Pro, da de på grund af handelskrigen mellem USA og Kina ikke kan have Google-produkter på telefonerne.

Amerikanske handelssanktioner betyder, at amerikanske firmaer som Google ikke må handle med Huawei. Det skriver Reuters.

Dermed skal eventuelle købere af Mate 30 og Mate 30 Pro altså klare sig helt uden ting som Google Maps, GMail, Google Chrome og måske mest ødelæggende for Huawei; Google Play Store, hvor brugerne har adgang til bunkevis af andre apps.

Mulighed for dispensation

Amerikanske firmaer har mulighed for at søge dispensation fra handelsrestriktionerne, men firmaet bag Google, Alphabet Inc., har ikke ønsket at oplyse, hvorvidt man har søgt sådan en dispensation.

Alphabet Inc. har dog tidligere tilkendegivet, at man ønsker at handle med Huawei.

USA’s handelsministerium har ifølge Reuters modtaget 130 ansøgninger om dispensation fra handelssanktionerne mod Kina.

Ingen dispensationer er blevet udstedt.