Tema Nordkoreas missiltrussel

Hangarskib meldt på vej til Nordkorea - det var en fejl

Forskellige omstændigheder førte til falsk historie, om at amerikanske flådeenheder var på vej til Nordkorea.

Det amerikanske hangarskib Carl Vinson blev beordret til Det Japanske Hav, men det var på vej til Det Indiske Ocean for at deltage i en flådeøvelse med Australien. (Foto: US Navy © Scanpix)

For godt en uge siden meddelte Det Hvide Hus, at det havde beordret det amerikanske hangarskib Carl Vinson til Det Japanske Hav.

Det skulle sende et stærkt signal til Nordkorea og give den amerikanske præsident Donald Trump forskellige muligheder i en krise med Nordkorea.

Men skibet var på vej i den stik modsatte retning, skriver The New York Times.

De var på vej for at deltage i flådemanøvrer med Australiens flåde i Det Indiske Ocean - over 5.600 kilometer sydvest for Den Koreanske Halvø.

Embedsmænd i Det Hvide Hus siger ifølge den amerikanske avis, at de havde stolet på oplysninger, som de havde modtaget fra det amerikanske forsvarsministerium.

Det hele medvirkede til, at der blev offentliggjort en falsk historie, om at de amerikanske flådeenheder var på vej i høj fart til havet ud for Nordkorea.

Fejlen blev opdaget, fordi den amerikanske flåde i mandags lagde et foto ud på internettet, som viste Carl Vinson på vej sydover. Billedet var taget lørdag mellem de indonesiske øer Java og Sumatra - fire dage efter pressechefen i Det Hvide Hus, Sean Spicer, beskrev dets mission i Det Japanske Hav.

/ritzau/