Happy ending for pingvin på marathon-svømmetur

To enlige hunpingviner i Sydneys zoologiske have må føle, at de har vundet i lotteriet. De er meget sjældne og er de eneste af deres art i fangenskab. Nu har de fået selskab af en han, der er svømmet 2000 km for at komme.

Munroe er kommet oven på nu, hvor han er blevet fedet op med sild. (Foto: ANOEK DE GROOT © Scanpix)

To enlige hunpingviner i Sydneys zoologiske have i Australien må føle, at de har vundet i lotteriet. De tilhører den sjældne og truede Fjordland-pingvin art, også kendt som Groucho Marx-pingviner på grund af deres meget buskede øjenbryn.

De to er de eneste hunner af deres art i fangenskab i hele verden, og de har længe savnet mandligt selskab.

Men nu er en han-Groucho Marx-pingvin blevet fundet på en australsk strandbred - fuldstændig udmattet efter en svømmetur på 2.000 km fra farvandet syd for New Zealand. Det skriver CNN.

Han blev straks døbt Munroe og sendt til Sydney Zoo - og han er nu den eneste han-Groucho Marx pingvin i fangenskab i verden.

Håber på snarlig parring

Ifølge personalet i Sydney Zoo har han indtil videre ikke mødt sine hun-kammerater, men han har hørt dem, og han virker opsat på snart at kaste et nærmere blik på dem.

Pingvin-dyrepasseren i Zoo, Mel Grainger, siger, at de to hunner Chalky og Milford har virket opsatte på at yngle. De har lagt æg hvert år og har skiftedes til at sætte sig på dem for at ruge - dog uden held eftersom de naturligvis ikke har kunnet befrugtes uden en hanpingvin i miles omkreds.

De sky og generte Fjordland-pingviner lever i kystnære skovområder i det sydlige New Zealand, og de er stærkt truede. Der vurderes at være omkring 1.000 ynglende par i naturen.

Munroe har lagt sig på den lade side i forventningen om, hvad mødet med de to damer vil bringe. (Foto: TRACEY NEARMY © Scanpix)
Facebook
Twitter