Harme over nye britiske regler: '14 dages karantæne vil smadre turismeindustrien'

Fra i dag skal du to uger i karantæne, hvis du tager til Storbritannien. Flyindustri raser.

- Vi står over for at miste tusindvis af arbejdspladser på grund af en åndssvag og ineffektiv karantæne.

Så hård lyder flyselskabet Ryanairs kritik af de nye britiske karantæneregler, som er trådt i kraft i dag.

Reglerne betyder, at hovedparten af alle personer, der ankommer til Storbritannien, skal isolere sig i 14 dage. Inden ankomsten skal man udfylde en formular online.

Selvom det går den rigtige vej i forhold til smittetal i Storbritannien, er der stadig en del nye coronatilfælde. Således blev der i går bekræftet 1.326 nye smittetilfælde.

Bøde for at bryde regler

Hvis ikke man melder sin ankomst gennem onlineformularen, risikerer man en bøde på 100 pund. Det svarer til cirka 837 kroner.

Samtidig koster det 1.000 pund, eller hvad der svarer til 8.367 kroner, hvis man bryder sin isolation. Hvis man ikke er britisk statsborger eller har opholdstilladelse, risikerer man ovenikøbet at blive deporteret.

De britiske myndigheder har meldt ud, at de vil foretage vilkårlige kontroller.

- Jeg synes ikke, reglerne giver nogen mening. Smitteraten er lavere i Tyskland end her, lyder det fra en tysk rejsende i lufthavnen Stansted nær London.

Udbredt utilfredshed

Selvom Ryanair har talt med helt store ord, er de langt fra de eneste, der er utilfredse med de nye karantæneregler.

Også i Danmark er der regler for, hvem der må rejse ind, og hvor vi frarådes at rejse hen.

Over 200 rejseselskaber har opfordret den britiske regering til at droppe dem. Timingen er uheldig for turismen i Storbritannien, eftersom juli og august er de mest travle måneder for landets restauranter og hoteller.

Den britiske indenrigsminister har sagt, at "importerede coronatilfælde" nu udgør den største trussel, og at man indfører reglerne for at undgå, der kommer en anden smittebølge fra personer fra udlandet.

En række indrejsende er dog undtaget fra reglerne. Det gælder regeringsansatte, diplomater, lastbilchauffører, sundhedspersonale og frugtplukkere.

Facebook
Twitter