Harry og Meghan: To forskellige verdener smelter sammen

Prins Harry og Meghan Markle har haft vidt forskellige livsbaner, inden de lørdag skal giftes.

Prins Harry skal giftes med Meghan Markle. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)

Når den britiske prins Harry lørdag eftermiddag får sin prinsesse i form af den amerikanske skuespiller Meghan Markle, er det to mennesker med vidt forskellige livserfaringer, der mødes. Han har været helikopterpilot i det britiske luftvåben og har deltaget i krigen i Afghanistan, mens hun har spillet med i en lang række amerikanske tv-serier.

Men fælles for dem er en brændende interesse for at gøre verden til et bedre sted gennem velgørende arbejde.

Se nærmere på ligheder i denne kortlægning af tilværelsen, som det har udfoldet sig indtil nu for ægteparret, der af magasinet Time i øvrigt begge er kåret til en af de 100 mest indflydelse personer i verden.

Henry af Wales kendt som Prins Harry

Fulde navn: Henry Charlet Albert David

Født 15. September 1984 på St. Mary’s Hospital i London.

Prins Harry som baby sammen med prinsesse Diana og sin storebror William. (Foto: ROY LETKEY)

Hans forældre blev skilt I 1996, og hans mor, prinsesse Diana, døde I en bilulykke året efter I Paris.

Prins Harry flankeret af prins William og sin far, Kronprins Charles, ved sørgeoptoget for prinsesse Diana. (Foto: Jeff j Mitchell)

Optaget på Eton College, hvor han tog sine A-levels-eksamener (svarer nogenlunde til gymnasiet) i 2003. En tidligere lærer har betegnet ham som en ’svag studerende’, der fik hjælp til at snyde ved eksamen, men det har både Harry og Eton afvist. Til gengæld var han god til sport, især polo og rugby.

Efter sin uddannelse var Harry i Australien, hvor han arbejdede på en kvægfarm, og i Lesotho, hvor han arbejdede med forældreløse børn og var med til at lave en dokumentarfilm.

I januar 2005 røg Prins Harry på forsiden af The Sun, fordi han havde optrådt i en naziuniform ved en kostumefest. (Foto: Ho)

I begyndelsen af 2005 røg han på formiddagen af de britiske tabloid-aviser og udskældt for at være mødt op i nazi-uniform til en kostumefest. Han havde i forvejen et ry som ’partyprinsen’ efter at være blevet afsløret i at ryge cannabis og drikke, inden han fyldte 18.

I 2005 begyndte Prins Harry sin uddannelse som officerskadet på militærakademiet Sandhurt, og et år senere blev han udnævnt til sekondløjtnant. Året efter blev han forfremmet til løjtnant, og i 2011 blev han kaptajn.

I begyndelsen af 2008 var Prins Harry udstationeret til de britiske styrker i Afghanistan, hvor han blandt andet hjalp Gurkha-styrker med at slå et Taliban-angreb tilbage.

Prins Harry på sin Apache-helikopter i Camp Bastion. (Foto: Pool)

I efteråret samme år begyndte han uddannelsen til militær helikopterpilot, som han gennemførte, og i slutningen af 2012 og begyndelsen af 2013 var han igen udstationeret til Afghanistan i 20 uger, hvor han fløj som andenpilot og som skytte i en Apache-helikopter.

Året efter forlod han flyvevåbnet og begyndte at arbejde med hjemvendte veteraner. Han stod blandt andet i spidsen for Invictus Games, et handicapsportsstævne for tidligere soldater.

I juni 2015 forlod Prins Harry hæren. Siden har han repræsenteret det britiske kongehus og arbejdet for oplysning og velgørenhed, blandt i forbindelse med indsatsen mod HIV/Aids.

I år har magasinet Time kåret Prins Harry til en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer.

Meghan Markle

Fulde navn: Rachel Meghan Markle

Født 4. august 1981 i Los Angeles, Californien.

Meghan Markle hilser på fremmødte tilskuere foran Edinburgh Castle i Skotland. REUTERS/Andrew Milligan/Pool (Foto: Pool)

Hun er datter af en socialrådgiver og yogainstruktør, Doria Loyce Ragland, og en Emmy-vindende lysmand, Thomas Markle, som blev skilt, da hun var seks år gammel. Hendes mor er afroamerikaner, mens hendes far er hvid.

Hun er opvokset i Hollywood, hvor hun har gået på en katolsk high school kun for piger. Siden gik hun på North Western University i Illinois, hvor hun i 2003 tog sin bachelor-eksamen i teater og internationale studier.

Meghan Markle er skuespiller, og spillede blandt andet rollen som Rachel Zane i TV-serien Suits mellem 2011 og 2017. (Ian Vogler/Pool via AP) (Foto: Ian Vogler © Ian Vogler)

Allerede i 2002 havde hun sin første lille tv-rolle som sygeplejerske i serien General Hospital. Siden har hun haft en lang række roller i forskellige amerikanske tv-serier. Mest kendt er hun for at have spillet rollen som Rachel Zane i advokatserien Suits i perioden 2011-2017. Hun har også været med i spillefilm som Horrible Bosses, Get Him to the Greek og Remember Me.

I 2011 blev hun gift med skuespiller og producer Trevor Engelson, som hun har været kærester med siden 2004. I 2013 blev parret skilt.

Meghan Markle under åbningen af Invictus Games 2017, der er et multisportsstævne for syge, sårede og skadede veteraner. (REUTERS/Mark Blinch) (Foto: MARK BLINCH)

I perioden 2014-2017 havde Meghan Markle sit eget website om livsstil, The Tig, som hun både grundlagde og var redaktør for.

Markle har gennem en årrække udført velgørenhedsarbejde med fokus på ligestilling, børn og fattigdom, blandt andet for World Vision Canada og FN. Hun er selverklæret feminist.

Facebook
Twitter