Harry og Meghan rykker ud af Buckingham Palace til april

Deres nye roller skal revurderes efter et år.

Harry og Meghan har blandt andet angivet den britiske presse som en af årsagerne til, at de ikke længere ønsker at være en fremtrædende del af kongefamilien. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Den britiske prins Harry og hans hustru, hertuginde Meghan, får efter den 31. marts en ny status i det britiske kongehus.

Det oplyser en talsmand for kongehuset ifølge BBC.

Efter den 31. marts vil de ikke længere være såkaldte "seniormedlemmer" af kongehuset eller udføre opgaver på vegne af Dronning Elizabeth.

De nye roller for parret skal revurderes efter et år.

Parret vender tilbage til Storbritannien for at udføre en række arbejdsopgaver i slutningen af februar og i starten af marts, skriver BBC.

Da parret ikke længere vil udføre opgaver på vegne af dronningen efter 31. marts, skal de ikke bruge et kontor på Buckingham Palace, oplyser talsmanden fra kongehuset.

Efterfølgende vil de i stedet repræsenteres gennem deres britiske fond.

Chokerende melding

Harry og Meghan chokerede i januar med deres udmelding:

- Vi har en intention om at træde tilbage som "seniormedlemmer" af den royale familie og arbejde for at blive økonomisk uafhængige, mens vi fortsætter med fuldt ud at støtte Hendes Majestæt Dronningen, lød det.

Efter udmeldingen har parret brugt meget tid i Canada.

Harry og Meghan har blandt andet angivet den britiske presses voldsomme bevågenhed og til tider kritiske tilgang til parret som en af årsagerne til, at de ikke længere ønsker at være en fremtrædende del af kongefamilien.

/ritzau/DR Nyheder/