Hedebølge koster 450 livet

Pakistans premierminister iværksætter nødforanstaltninger, mens dødstallet fortsætter med at stige i byen Karachi.

De pakistanske myndigheder har oprettet vandstationer og behandlingscentre til Karachis indbyggere. (Foto: Rehan Khan © Scanpix)

I de seneste tre dage har temperaturen i Karachi, Pakistan, ligget på cirka 45 grader. Indtil videre har hedebølgen kostet 450 mennesker livet.Det skriver BBC.Den pakistanske præsident har nu iværksat et nødberedskab, oplyser det nationale katastrofeberedskab til BBC. Hæren har også fået besked på at oprette centre, der kan tage vare på de borgere, der bliver ramt af hedeslag.Særligt ældre og fattigeLigesom det var tilfældet ved det voldsomme hedeslag, der for nyligt tog livet af næste 1.700 mennesker i nabolandet Indien, er det primært de ældre og de fattige, der bukker under for den intense varme.

Det er ikke uvant, at regionen plages af høje temperaturer i sommermånederne, men det vurderes, at strøm-nedbrud har forværret situationen i Karachi, hvor elektricitet til air condition er stærkt efterspurgt, rapporterer BBC's Shahzeb Jillani.Byens beboere har i løbet af de seneste dage været på gaden i protest over den manglende strøm.Køligere vejr på vejSelvom de høje temperaturer af landets meterologer kaldes "usædvanlige", så når de ikke på højde med varmerekorden i Karachi. I 1979 nåede termometeret nemlig op på hele 47 grader.

Skoler og offentlige myndigheder er blevet lukket, indtil den værste varme er ovre, oplyser provinsens viceminister, Qaim Ali Shah, til nyhedsbureauet AP.Det lader da også til, at den lindring kan komme snarligt. Ifølge landets meterologiske institut vil temperaturerne falde til omkring 41 grader i løbet af onsdag, ligesom der forventes regn i regionen i de kommende dage.

Facebook
Twitter