Helle er igen fanget i orkan: Det værste er slangerne og krybet

Efter 30 år i USA kan Helle Johnson stadig bliver overrasket, når uvejret rammer.

Helle Johnson er strandet i sit hus midt i orkanen Harvey, der lige nu hærger den amerikanske stat Texas. Hun bor sammen med sin mand i et hus i Houston, og lige nu hagler regnen ned. De voldsomme regnmængder og oversvømmelser gør, at de ikke kan bevæge sig udenfor huset.

- Klokken er halv et om natten, det regner, lyner og tordner. Det er dødsensfarligt at være udenfor, og vi er bekymret for oversvømmelse, så det er derfor vi stadig er oppe, fortæller Helle Johnson.

Vindstødene er ikke det, der volder størst problemer, fortæller hun. Det er de kolossale regnmængder, der er værst.

Hun har snart boet 30 år i USA, og der er noget, der stadig kan overraske hende som dansker.

- Som udlænding er det underligt, at der er så mange dyr, som søger væk fra vandet. Nogle steder er der slanger, der kravler op ad husmuren for at komme væk. I mit hus er der kakerlakker, der prøver at komme væk alle vegne. Man skal ikke hoppe rundt i vandpytterne udenfor, fordi der kan være alle mulige kryb, lyder det fra Helle Johnson.

Mistede sommerhuset sidste gang

Udenfor kan man ikke længere se swimmingpoolen, for hele haven er blevet til en stor pool. Vandet er tæt på at komme ind ad bagdøren, og gaden er oversvømmet af vand.

- Det kommer virkelig hårdt ned. Det er dråber, der næsten kan slå hul i hovedet på én, og det går hurtigt. Jorden er så våd, at vandet ikke kan komme væk, og mange har vand i husene her, fortæller Helle Johnson.

Hun har dog prøvet det, der var værre, da en orkan hærgede i 2008.

- Der mistede vi vores sommerhus, der stod under vand. Og vi blev evakueret, fordi der var risiko for, at de høje grantræner ville knække. Det var rigtig slemt, siger Helle Johnson.

Prognoserne siger, at det forsætter med at regne voldsomt til på torsdag. Hvordan hverdagen ser ud i næste uge er uvist.

- De har lovet regn og vindstød som det her, så jeg tror ikke, vi kommer på arbejde på mandag. Vi er nok strandet et par dage, siger Helle Johnson.

Supermarkedet her er blevet ribbet for varer inden orkanens ankomst. Foto: Klavs Beldring
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk