Helle Thorning-Schmidt overvejer at gå uden om FN i Syrien

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) overvejer alternativer til FN i Syrien.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) overvejer alternativer til FN i forhold til at gribe ind i Syrien.

- Det vi efterhånden hører fra vores allernærmeste allierede er, at de efterhånden ikke er i tvivl om, at Assad har brugt kemiske våben imod sin egen befolkning. Det er dybt, dybt alvorligt, og det overskrider alle grænser for, hvad der er moralsk og menneskeligt acceptabelt, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder og fortsætter:

- Signalet fra mig her i dag er ganske klart: FN's Sikkerhedsråd bør reagere i den her situation, hvis det ikke kan lade sig gøre, så bliver vi nødt til at tage ansvaret på os og overveje alternativer. Det er det vi gør i øjeblikket, og det nytter ikke noget på nuværende tidspunkt at give udtryk for, hvad det kunne være, og hvordan det kunne være. Det er selvfølgelig noget, som vi vil tale med vores nærmeste allierede om, siger Helle Thorning-Schmidt.

I går: Vi skal vente på FN

Udenrigsminister Villy Søvndal udtalte ellers i går til Ritzau, at man burde vente på FN.

- Det afgørende nu er, at våbeninspektørerne får mulighed for at afslutte deres arbejde og at Sikkerhedsrådet får mulighed for at beslutte, hvad der skal ske, sagde Villy Søvndal og fortsatte.

- Jeg vil ikke forholde mig til alle mulige hypotetiske varianter af det her. Det afgørende er, at vi ikke tager ansvaret væk fra FNs Sikkerhedsråd i den nuværende situation. Hvad der må ske efterfølgende, det forholder vi os til efterfølgende.

Se statsminister Helle Thorning-Schmidt åbne for muligheden for et indgreb i Syrien uden om FN i videoen i toppen af artiklen.