Heltemodig oberstløjtnant tog gidsels plads og blev hårdt såret

Tre personer mistede livet i forbindelse med dagens gidseldrama i Sydfrankrig.

Det var i dette Super U-supermarked i Sydfrankrig, at dagens gidseldrama fandt sted. (Foto: REGIS DUVIGNAU © Scanpix)

Det var intet mindre end heroisk, da en fransk oberstløjtnant lod sig udveksle med en af de personer, der var blevet taget til fange under dagens dødelige gidseldrama i et supermarked i det sydvestlige Frankrig.

Det fastslår den franske indenrigsminister, Gérard Collomb, som samtidig roser betjentes heltemod.

- Han er alvorligt såret. Stor respekt for hans mod og heroiske indsats, lød det fra ministeren.

Ifølge ministeren var det en 45-årig oberstløjtnant fra det franske gendarmeri, der er en særlig politistyrke med ansvar for værnepligten, som lod sig udveksle.

Og det var oberstløjtnanten selv, der sagde ja til at tage gidslets plads i supermarkedet, der ligger i den sydfranske by Trèbes.

Han blev sammen med den 26-årige gidseltager i de tre timer, dramaet varede.

Og ifølge nyhedsbureauet Reuters var hans mobiltelefon tændt under episoden. Det var på den måde, at han løbende kunne holde kontakt med betjentene udenfor.

Den 45-årige mand blev dog alvorligt såret under gidseltagningen, som endte med, at gerningsmanden blev skudt og dræbt, da betjentene stormede supermarkedet.

Det er dog uvist, hvordan det skete, skriver Reuters. Men den franske præsident, Emmanuel Macron, oplyser her til aften, at oberstløjtnanten lige nu kæmper for sit liv.

Dagens gidseldrama kostede ud over gerningsmanden tre personer livet, og flere blev såret, oplyser de franske myndigheder.

Ifølge Emmanuel Macron var der efter alt at dømme tale om et terrorangreb, og terrororganisationen Islamisk Stat har efterfølgende taget skylden for det.

FacebookTwitter