Helvede løs: Paven og Trump i kristent skænderi

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump slår hårdt igen efter at være blevet kaldt ukristen af selveste paven.

Pave Frans og Donald Trump er røget i infight, efter paven leverede en bemærkning på et fly, der insinuerede, at Donald Trump (t.v.) er ukristen. (Foto: MAX ROSSI © Scanpix)

Det hele startede med et spørgsmål.

Under et pressemøde på et fly blev pave Frans adspurgt om sit syn på den amerikanske præsidentkandidat Donald Trumps planer om at bygge en mur, der skal adskille Mexico og USA.

Paven kaldte et sådan politisk projekt for ukristent og beskyldte indirekte Trump for ikke at være kristen.

Svaret kom prompte fra den republikanske præsidentkandidat, der kaldte det "vanærende" at få sin tro betvivlet.

På et efterfølgende pressemøde lød det fra Trump:

- Hvis og når Vatikanet angribes af IS, hvilket, som alle ved, er IS' ultimative trofæ, kan jeg love jer, at paven ville have ønsket og bedt for, at Donald Trump var præsident. Fordi det ville ikke ske, hvis IS var blevet udryddet til forskel fra nu, hvor det er ren snak og ingen handling fra politikerne.

Donald Trump fremlagde på pressemødet den teori, at paven under sit besøg i Mexico var blevet "fodret med falske oplysninger", og at det måtte være baggrunden for den pludselige miskreditering af Trumps tro.

Pavens pressemøde foregik et sted over Atlanterhavet efter et besøg i netop Mexico.

Se Donald Trump læse pressemeddelelsen som reaktion på pavens udtalelser op i videoen herunder.

++US Trump 3

Donald Trump har ellers tidligere været positiv omkring den forholdsvist nye pave. Det fremgår blandt andet af et tweet fra 2013. På det tidspunkt havde pave Frans tilbragt cirka et halvt år i embedet som den katolske kirkes åndelige overhoved.

Og det havde han altså ifølge Trump gjort helt godt.

Siden pave Frans' bemærkning til Trumps mur har Twitter-brugere ironiseret over det faktum, at Vatikanstaten er gemt godt væk bag en 3.200 meter lang mur, der visse steder er op til 16 meter høj.

Donald J. Trump har mange kritikere - nu er selveste paven Frans i blandt dem.

Opslået af DR Nyheder på 19. februar 2016