Her er de 10 flygtninge, der får deres eget hold til OL

Den Internationale Olympiske Komite har udtaget 10 flygtninge, der skal deltage i OL i Rio til august.

Den syriske svømmer, Yusra Mardini, der er bosat i Tyskland, er en af de udtagede atleter. Billedet samme fra et pressemøde i marts. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Ti atleter med vidt forskellige sportsgrene, men med det til fælles, at de alle er flygtet fra deres hjemlande, er blevet udtaget til et særligt OL-hold, der skal dyste i De Olympiske Lege i Rio de Janeiro i Brasilien til august.

Det er første gang nogensinde, at et sådan hold skal dyste ved legene.

Se de udtagede atleter i videoen fra IOC herover.

Og i dag er det blevet annonceret, at holdet blandt andet kommer til at bestå af atleter fra lande som Syrien, Sydsudan og Congo.

- De ti atleter med flygtningestatus vil deltage i legene som et symbol på håb for flygtninge rundt omkring i verden, ligesom holdet vil give fokus på den omfattende flygtningekrise, skriver Den Internationale Olympiske Komite (IOC) blandt andet på deres hjemmeside.

Skal stadig leve op til atletiske krav

Under legenes åbningsceremoni kommer holdet til at gå ind før værtsnationen Brasilien, ligesom holdet kommer til at bære det officielle OL-flag, mens andre lande per tradition bærer på deres landes flag. Holdets sportsdragter vil desuden blive sponsoreret af IOC.

Akkurat som alle andre atleter, der dyster i De Olympiske Lege, må atleterne på det nyoprettede flygtningehold dog også leve op til de fastsatte atletiske betingelser for deltagelse.

- Disse flygtninge har intet hjem, intet hold, intet flag, ingen nationalsang. Vi giver dem et hjem i den olympiske by sammen med andre atleter fra hele verden. Det er også et signal til det internationale samfund om, at flygtninge er vores medmennesker og en berigelse af vores samfund, udtaler Thomas Bach, IOC's præsident, på hjemmesiden.

Her er holdets 10 atleter:

  • Rami Anis: svømning, flygtet fra Syrien, bosat i Belgien.

  • Yiech Pur Biel: atletik, flygtet fra Sydsudan, bosat i Kenya.

  • James Nyang Chiengjiek: atletik, flygtet fra Sydsudan, bosat i Kenya.

  • Yonas Kinde: atletik, flygtet fra Etiopien, bosat i Luxemborg.

  • Anjelina Nada Lohalith: atletik, flygtet fra Sydsudan, bosat i Kenya.

  • Rose Nathike Lokonyen: atletik, flygtet fra Sydsudan, bosat i Kenya.

  • Yolande Bukasa Mabika: judo, flygtet fra Congo, bosat i Brasilien.

  • Yusra Mardini: svømining, flygtet fra Syrien, bosat i Tyskland.

  • Popole Misenga: judo, flygtet fra Congo, bosat i Brazilien.

Kilde: IOC.