Her er Donald Trumps åbne brev til Kim Jong-un

I et åbent brev til den nordkoreanske leder aflyser den amerikanske præsident et forestående topmøde mellem de to. Læs hele brevet her.

Det historiske møde mellem Donald Trump (billedet) og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, var planlagt til at finde sted den 12. juni. (Foto: © Mandel NGAN, Scanpix)

Her følger en oversat udgave af det åbne brev til Nordkoreas leder, Kim Jong-un, fra USA's præsident, Donald Trump, som Det Hvide Hus har offentliggjort for kort tid siden.

  • Kære hr. formand Vi sætter stor pris på din tid, tålmodighed og indsats i forhold til vores nylige forhandlinger og diskussioner om et topmøde, som længe har været ønsket af begge parter og som var planlagt til at finde sted den 12. juni i Singapore. Vi blev informeret om, at mødet var forespurgt af Nordkorea, men det er for os fuldstændig irrelevant. Jeg så meget frem til at møde dig. Desværre, baseret på den store vrede og åbne fjendtlighed, som du har udvist i dine seneste udtalelser, føler jeg, at det er upassende på nuværende tidspunkt at afholde dette længe planlagte møde. Lad derfor venligst dette brev tjene til at repræsentere, at Singapore-topmødet - til gavn for begge parter - men til skade for verden, ikke finder sted. Du taler om jeres atomvåbenkræfter, men vores er så massive og kraftfulde, at jeg beder til gud om, at de aldrig må komme i brug. Jeg følte, at vi var ved at opbygge en vidunderlig dialog mellem os, og i sidste ende er den dialog det eneste, der betyder noget. Jeg ser meget frem til at møde dig en skønne dag. I mellemtiden vil jeg gerne sige tak for frigivelsen af de fanger, som nu er hjemme og genforenet med deres familier. Det var en smuk gestus og er højt værdsat. Hvis du ombestemmer dig i forhold til dette vigtige møde, må du endelig ikke tøve med at ringe eller skrive. Verden - og særdeles Nordkorea - er gået glip af en stor mulighed for varig fred, fremgang og rigdom. At denne mulighed går os forbi er i sandhed et trist øjeblik i verdenshistorien. Med venlig hilsen Donald J. Trump

Brevet fra Donald Trump, hvor han officielt aflyser mødet den 12. juni.