Her er Donald Trumps hemmelige våben: Hans børn

Præsidentkandidatens fire voksne børn holder taler om deres fars fortræffeligheder i bedste sendetid for millioner af amerikanske tv-seere. Og det virker.

De er ikke bare unge, smukke og rige. De er også veluddannede, velbegavede og velopdragne.

De har taget det republikanske konvent med storm – og nu er Donald Trumps fire voksne børn blevet et af præsidentkandidatens vigtigste våben i kampen om nøglerne til Det Hvide Hus.

Bifaldet gav genlyd i Cleveland, da 22-årige Tiffany Trump gik på scenen foran partikongressens deltagere og millioner af amerikanske tv-seere og fortalte, at hendes far er hendes store støtte og forbillede:

- Han ser talentet i mennesker og hjælper dem til at forløse hele deres potentiale. Det er en fantastisk kvalitet at have som far, og endnu bedre som USA’s præsident, lød det blandt andet fra den klædeligt generte og samtidig umanérligt selvsikre yngste-datter, som blev tiljublet af salen.

Endnu større var bifaldet til Tiffany Trumps storebror, den 38-årige Donald Trump Jr., som leverede en imponerende sikker tale om republikansk værdipolitik og en sylespids kritik af den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton.

Så stor var begejstringen for Donald Trump Jr., at både republikanske partisoldater og politiske iagttagere har spekuleret i, om sønnen mon ikke får en endnu større politisk fremtid end sin far.

Trump som mere end en politisk figur

Mangen en politisk kommentator løftede ellers øjenbryn – som så mange gange før – over Donald Trump, da han besluttede at lade 22-årige Tiffany, 32-årige Eric, 34-årige Ivanka og 38-årige Donald Jr. holde taler på partikongressen i Cleveland, Ohio.

Det er hidtil uset i amerikansk politik, at en præsidentkandidat i dén grad trækker på sine børn ved et partikonvent.

Men beslutningen er en bevidst politisk strategi fra Trump-kampagnens side. På konventets første dag meddelte Trumps kampagnechef Paul Manafort til avisen ’The Hill’, at den overordnede strategi for konventet var at ”præsentere Trump som mere end en politisk figur, der stiller op som præsident, men også som dén far, dén forretningsmand og dét medfølende menneske han er, når rampelyset ikke er tændt”.

Og det ER lykkes Trump-børnene at tegne et mildere billede af deres far end den kontroversielle og konfliktsøgende figur, Donald Trump har optrådt som i det lange år, hans valgkamp har varet.

Spørger man amerikanerne i Clevelands gader, hvad de mener om Trump-børnene, så er der ingen tvivl: Begejstringen er enorm.

- Jeg er bare meget imponeret af dem på alle måder. De er alle sammen intelligente, de er alle sammen veltalende, de er meget respektfulde over for deres far, og jeg tror, at de alle sammen forguder deres far, lyder det blandt andet fra en republikansk vælger, som DR møder ved konventet.

Se amerikanernes reaktioner på den populære Trump-familie i videoen øverst. Klik på play.

Har overskygget "plagiat-talen"

Også sønnen Eric Trump, der holdt tale i nat, høstede et enormt bifald for sit lidenskabelige forsvar for sin far og lige så lidenskabelige angreb på Hillary Clinton.

Endnu større er amerikanernes forventninger til torsdag aftens tale fra datteren Ivanka Trump, der sammen med sin mand er blandt Donald Trumps nærmeste politiske rådgivere. Så populær er hun, at blandt andre den republikanske politiker Ben Carson har erklæret, at 34-årige Ivanka Trump ville være en glimrende vicepræsidentkandidat for sin far.

Glemt lader til at være skandalen fra konventets første dag, hvor USA’s måske kommende førstedame, Melania Trump, holdt en tale, der viste sig at være delvist identisk med Michelle Obamas tale fra Demokraternes konvent i 2008.

Og glemt lader også til at være, at Donald Trump har sine i alt fem børn med tre forskellige kvinder – en temmelig høj skilsmissefrekvens for en republikansk præsident.

Men de republikanske vælgere – som ofte fremhæver Bill Clintons utroskab - er begyndt at opfatte den store, spraglede Trump-familie som en moderne kernefamilie sammenlignet med den skandaleramte Clinton-familie.

Fremvisningen af Trump-børnene kommer næppe til at afgøre det amerikanske præsidentvalg. Hvad der derimod er sikkert er, at amerikanerne kommer til at se meget mere til Trump-børnene i valgkampen frem mod 8. november.

Trump-børnene

Donald Trump Jr., 38 år. Mor: Ivana Trump.

Donald Trump Jr. talte på konventets anden dag og høstede store roser for både at være skarp på konservativ politik samt at angribe den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton. (Foto: SHAWN THEW © Scanpix)

Vicepræsident for bygge- og investeringsimperiet The Trump Organisation. Uddannet fra University of Pennsylvania. Gift med den tidligere model Vanessa Haydon. Parret er forældre til fem børn.

Donald Trump Jr. holdt tale på det republikanske konvent tirsdag aften.

Ivanka Trump, 34 år. Mor: Ivana Trump.

Ivanka Trump beskrives som én af hendes fars allernærmeste politiske rådgivere. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)

Vicepræsident for The Trump Organisation. Ejer en modevirksomhed og et smykkefirma.

Tidligere model. Gift med forretningsmanden Jared Kushner og har tre børn. Ivanka Trump og Jared Kushner er blandt Donald Trumps nærmeste valgkampagnerådgivere. Holder tale på det republikanske konvent torsdag aften.

Eric Trump, 32 år. Mor: Ivana Trump.

Eric Trump var på talerstolen på partikonventets tredje dag. (Foto: John Moore © Scanpix)

Underdirektør i The Trump Organisation. Udannet i økonomi og ledelse fra Georgetown University i Washington DC.

Gift med tv-producer Lara Yunaska. Holdt tale på det republikanske konvent onsdag aften.

Tiffany Trump, 22 år. Mor: Marla Maples.

Tiffany Trump er det eneste barn, som Donald Trump fik med skuespillerinden Marla Maples, som han var gift med i seks år. (Foto: ALEX WONG © Scanpix)

Har netop afsluttet sin uddannelse i sociologi på University of Pennsylvania. Model og stjerne på de sociale medier. Holdt tale på Det Republikanske konvent tirsdag aften.

Barron Trump, 10 år. Mor: Melania Trump.

Den yngste af de fem Trump-børn, Barron Trump, ses foran sin far sammen med resten af søskende-flokken og hans mor Melania Trump efter, at Donald Trump netop havde offentliggjort sit kandidatur. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Går i privatskole på Manhattan og bor med sine forældre i Trump Tower på 5. Avenue.

FacebookTwitter