Her er verdens 10 hurtigst voksende økonomier

Nej, Kina er ikke iblandt dem, men derimod er listen præget af lande med små uudviklede økonomier.

Her arbejdes der i bomuldsmarkerne i Usbekistan, som er nummer fem på listen. (Foto: Luis Davilla © Scanpix)

Det er langt fra de største økonomier, der samtidig er de hurtigst voksende.Kinas vækst har været i fuld fart, men landet ligger kun nummer 13 på en liste, som ifølge Business Insider er udarbejdet over perioden 2014-2017 på prognoser fra Verdensbanken.Kinas forventede gennemsnitsvækst lyder på 7,10 procent.Listen er domineret af lande med små, uudviklede økonomier. Lande, der er plaget af fattigdom, korruption, ustabilitet og store lønforskelle.1. EtiopienVentet gennemsnitsvækst: 9.7 procent.Etiopien er kendt for sit landbrug, men der satses nu også på tekstil- og energiproduktion. Selv om vækstraten er høj, er der ingen grund til jubel. BNP-væksten per indbygger er blandt de laveste i verden, ifølge Verdensbanken.

(Foto: Carl de Souza © Scanpix)

2. TurkmenistanVentet gennemsnitsvækst: 9 procent.Bomuld og gas definerer økonomien i det centralasiatiske land. Turkmenistan har verdens fjerde største gasreserver og er begyndt at eksportere til Kina.Men landet er gennemsyret af korruption, ringe uddannelsesmuligheder, politisk misbrug af landets ressourcer og manglende vilje til at reformere sine systemer til at blive mere markedsvenlige.

(Foto: Laurie Noble © Gettyimages)

3. Demokratiske Republik CongoVentet gennemsnitsvækst: 8,6 procent.Landet har været præget af konflikter, politisk ustabilitet og massiv korruption. Congo har ikke formået at udnytte sine store naturressourcer. Med en bedring i økonomien er det interessant at se, om det kommer hele befolkningen til gode.

(Foto: FEDERICO SCOPPA © Scanpix)

4. MyanmarVentet gennemsnitsvækst: 8,3 procent.Arbejdsstyrken i Myanmar er relativ ung, og der er naturressourcer, der kan udnyttes. Leveforholdene er imidlertid ikke gode. Landet har tiltrukket meget udenlandsk kapital.

(Foto: Soe Zeya Tun © Scanpix)

5. UsbekistanVentet gennemsnitsvækst: 7,9 procent.Usebekistan er verdens femte største bomuldsproducent og har naturressourcer som gas og guld. Der bør arbejdes med at forbyde børnearbejde i bomuldsplantagerne.

(Foto: Luis Davilla © Scanpix)

6. ElfenbenskystenVentet gennemsnitsvækst: 7,8 procent.7. Papua Ny-GuineaVentet gennemsnitsvækst: 7,6 procent.8. IndienVentet gennemsnitsvækst: 7,6 procent.9. ButanVentet gennemsnitsvækst: 7,5 procent.10. MozambiqueVentet gennemsnitsvækst: 7,3 procent.

Facebook
Twitter