(Foto: Thomas Overgaard © dr)

Her er virkelighedens Fight Club: Unge kæmper mod hinanden i "Satans Baggård"

En kampklub i USA vil forhindre, at konflikter eskalerer til skyderi og drab.

I en skov i den amerikanske stat Virginia har småkriminelle fundet en ny metode til at løse deres problemer: De kæmper to og to mod hinanden i en boksering.

Fænomenet hedder Streetbeefs, og første slag blev givet i en baghave for ti år siden. Nu er det en Youtube-sensation, hvor videoer af kampene er blevet set millioner af gange, og der er åbnet endnu en boksering i Californien, støttet af bokselegenden Mike Tyson.

Op med paraderne, væk med pistolerne

Formålet med kampene er, at personlige uoverensstemmelser skal løses i bokseringen i stedet for på gaden, hvor de alt for ofte ender med skydevåben, knivstikkeri og med døden til følge.

- I disse kampe er der ingen, der dør eller kommer i fængsel, forklarer Christopher "Scarface" Wilmore, der grundlagde Streetbeefs i sin baghave i Harrisonburg, der nu er bedre kendt som "Satans Baghave."

Kom med en tur i ringen, og se fænomenet på DR TV her.

 • Velkommen til Satans Baghave. Her slår man løs på hinanden for at løse sine konflikter. I ringen sidder den 23-årige flyttemand Anthony Russo med tilnavnet "Italian Tyson".
  1 / 18
 • Det koster ikke noget at deltage i en kamp eller at se på, og man kan heller ikke spille på, hvem der vinder eller taber. Steetbeefs tjener dog penge via reklamer på sin Youtube-kanal.
  2 / 18
 • Streetbeef-reglerne er simple og altid de samme: Der er to boksere i ringen (markeret med cirkler) og fem dommere (markeret med pile). Kampen slutter efter tre runder af to minutters varighed, eller hvis en bokser giver op - eller bliver knockoutet. (Foto: Thomas Overgaard © dr)
  3 / 18
 • "Vi ser tit to fyre, der slås om en kvinde. Eller to kvinder, der slås om en mand. Det er lige så gammelt som menneskeheden," forklarer grundlæggeren af Streetbeefs, Christopher "Scarface" Wilmore, der følger med i boksekampen i baggrunden. (Foto: Thomas Overgaard © dr)
  4 / 18
 • I 2018 var der 24.000 selvmord og 16.000 skuddrab i USA. Det er mere end 100 om dagen. "En stor del af konflikterne, der bliver løst på gaden, ender dårligt på den ene eller anden måde," siger Scarface. Han står i sin baghave, der først dannede rammen om boksekampene - deraf tilnavnet "Satans Baggård". (Foto: Thomas Overgaard © dr)
  5 / 18
 • Mange af amatørbokserne i bokseringen kender til livet bag tremmer. I USA sidder 2,2 millioner mennesker fængslet. Det er verdensrekord.
  6 / 18
 • Baghaven har lagt grus til utallige kampe, som typisk bliver lagt på Streetbeefs Youtube-kanal. Her skal to kvinder til at løse en strid om bagtalelse, et tidligere forhold, en mand og "alt muligt andet." (Foto: Streetbeefs Youtube-kanal © youtube)
  7 / 18
 • De unge amatørboksere gør sig klar til kamp i træningscentret inden turneringen. Mange har ikke penge til at betale for træningen, men kan med hjælp fra Scarface træne gratis. Det holder dem væk fra gaden. (Foto: Thomas Overgaard © dr)
  8 / 18
 • 18-årige James Michel Nowlin, der går under navnet "The Jive Joker" i bokseringen, får hjælp af sin onkel. “Jeg har altid godt kunnet lide at slås. Det er det eneste, jeg kan lide at lave.”
  9 / 18
 • Fra venstre: Amatørbokserne Nighttime Guru, Turk og Emilio. “Samfundet giver os ikke lov til at udtrykke os selv fysisk, og den vrede kan ende med at tage en andens liv. På den her måde kan vi udtrykke os i et sikkert miljø,” forklarer Anthony Lamont Gardner II, der kalder sig Nighttime Guru. (Foto: Dr)
  10 / 18
 • 29-årige Elric Wright kalder sig "Eazy E" og arbejder som scenetekniker, når han ikke bokser. "Vores kampklub giver selvværd og positivitet. Vi har forventninger til hinanden og respekt for hinanden, og de værdier tager de med videre og lever efter i samfundet," forklarer grundlæggeren Scarface.
  11 / 18
 • Jermaine Prichett fra Las Vegas, Nevada kæmper under navnet "The Black Shogun". “Vi er alle en form for udstødte. Selv de mindste ting kan ende med et knivstikkeri eller skyderi.” (Foto: Thomas Overgaard © dr)
  12 / 18
 • The Jive Joker gør klar til at møde Nighttime Guru i ringen. Han har fire sejre og nul nederlag i ringen. "Jeg kan ikke lide den måde, han talte til mig på," forklarer han. (Foto: Thomas Overgaard © dr)
  13 / 18
 • Christopher "Scarface" Wilmore kårer The Jive Joker som vinder over Nighttime Guru. Inspirationen til Streetbeefs kom, da to mænd, der havde set Scarface boksetræne, ville låne hans boksehandsker og slås i hans baghave. (Foto: Thomas Overgaard © dr)
  14 / 18
 • The Jive Joker og Italian Tyson følger med i kampene fra sidelinjen, når de ikke selv bokser.
  15 / 18
 • "Jeg har set en stridighed, hvor en fyr smadrede sin vens bil og nægtede at betale for det. Jeg har set uoverensstemmelser om stjålne penge," fortæller Scarface.
  16 / 18
 • I begyndelsen var alle kampene en konsekvens af små og store konflikter. Nu kæmpes der også for sportens skyld. Bokseringen tiltrækker ikke længere kun lokale, men også folk fra hele USA, der vil prøve kræfter af i ringen.
  17 / 18
 • Der bliver kæmpet i Satans Baghave til natten falder på.
  18 / 18
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk